Skolebesøk

Skolebesøk
Kategori: Ukategorisert

En viktig del i prosjektet er å besøke samtlige barneskoler og noen ungdomsskoler i Halden. Med hjelp av nye og fancy hjelpemidler samt et motiverende opplegg vil vi gi elevene et positivt bilde av orientering og dessuten håper vi også at lærerne skal se på dette som en mulighet til å lære seg mer om orientering. Her kommer litt info om vårt opplegg. Det opplegget vi hadde tenkt oss, fungerer best i skoletrinn 5-7, hvor er elevene er tilstrekkelig gamle til å kunne forstå og bruke kartet, men også såpass unge at det skal fremme den lekfulle opplæringen på skolegården

Material: Et veldig vellykket tiltak har vært å innføre bruken av Emit-touchfree som stempling på postene. Dette har fått gjennomgående positiv tilbakemelding. Elevene syntes det var ekstra motiverende og kult å stemple med denne teknologien. Dessuten har vi kjøpt inn et klassesett med Silva nybegynner-håndleddskompass. Disse har vi brukt som et hjelpemiddel for å rotere kartet rett

...

Lære seg orientering

Kategori: Ukategorisert

Orientering handler ikke bare om å løpe fra et sted til et annet så fort som mulig. Det som er viktig når en underviser orientering er å få alle elevene til å forstå at kartet og virkeligheten faktisk henger sammen. Det gjelder å forsøke å få hver elev til å kjenne at en vet hva en holder på med, enn å bare løpe en løype så raskt som mulig. Da kommer eleven også til å oppleve orientering som noe kult. Kunnskaper om å forstå og bruke kart er en viktig ferdighet som eleven kan ha stor nytte av på mange måter senere i livet. Ta altså vare på sjansen du har som lærer og gjennomfør en pedagogisk, nøye planlagt undervisning i orientering!

Når en lærer seg å orientere er det en fordel å begynne i et kjent område som for eksempel på skolegården. Det miljøet passer utmerket for å lære orienteringens grunnelementer. Da behøver ingen være redde for å gå seg vill og læreren kan lett koordinere og hjelpe gruppen. Det er bra at begynne leksjonen med å repetere hva et kart er og hvordan

...

Kartets tegn

Kartets tegn
Kategori: Ukategorisert

Ettersom det er veldig viktig å forstå at kartet og virkeligheten faktisk henger sammen, bør eleven vite hva som finnes på kartet og hva som ikke finnes på kartet. Da behøver en å forklare hvilke ulike ting som er tegnet. Eleven klarer seg med å kunne de vanligste karttegnene for å kunne prøve seg på orientering. Kartene som brukes på konkurranser bruker internasjonale symboler, så for eksempel en stein ser lik ut på et kart både i Norge og Australia.

Kartet er alltid et forminsket bilde av virkeligheten tegnet fra fugleperspektiv. Det som finnes på kartet kan variere smått avhengig av hvilken type kart det er. På et kart over skolegården kan for eksempel benker og basketballstativ finnes, selv om de ikke tegnes på et orienteringskart over et skogsområde.

Kartets farger:

Det hvite på kartet beskriver «vanlig» skog med relativt god fremkommelighet, ikke verken spesielt tett eller åpent.

...

Skoleorientering

Kategori: Ukategorisert

For å hjelpe skolene i Halden og Aremark med å undervise i orientering har Halden Skiklubb laget orienteringskart over de fleste av skolene, blant annet gjennom et skoleprosjekt som er støttet av Sparebankstiftelsen og HSK-stiftelsen. Vi har også laget noe opplæringsmateriell.

Kartene og materiellet er helt gratis å laste ned og bruke i undervisningen. Kartene ligger tilgjengelig i en nasjonal base over skoleorienteringskart der det også ligger løypeforslag for mange av våre kart.

Skolebesøk 

Gjennom skoleprosjektet har vi besøkt mange av

...

KM-mellom 2019

KM-mellom 2019
Kategori: Ukategorisert
Pallen i H15-16
Sigrid Schmitt Gran
Pallen i H15-16

Årets KM mellom ble arrangert av Indre Østfold OK i flotte omgivelser på kartet Hekollen. Arena var i skogen, og terrenget kunne by på både krevende orientering i form av detaljrike områder og større høydepartier, samt flatere partier og stier hvor man kunne holde høy fart. Kartet er omtrent helt nytt og en stor gjeng HSKere fikk prøvd seg i terrenget.

I tillegg til fine opplevelser kan man også se tilbake på mange fine resultater. På jentesiden tok Sigrid

...

Personvern

Personvern
Kategori: Ukategorisert

I løpet av 2018 ble det innført en ny personopplysningslov i Norge, basert på EUs personvernforordning (GDPR). Loven fastsetter at Halden Skiklubb er ansvarlig for at personopplysninger blir behandlet i henhold til bestemmelsene.

Her finner du vår personvernerklæringen som er ment å gi informasjon om hvordan og hvorfor Halden Skiklubb samler inn, behandler og benytter dine personopplysninger.

Erlæringen innholder også informasjon om hvilke informasjonskapsler (cookies) vi benytter.

pdfPersonvernerklæring Halden Skiklubb (Sist oppdatert: 2018-12-14)

...

Ny på o-løp?

Ny på o-løp?
Kategori: Ukategorisert

Denne artikkelen består av to deler:

1. Slik fungerer orientering

2. Å dra på o-løp

Slik fungerer orientering

Hvordan lærer man seg orientere? Hvordan blir man en bedre o-løpere? Hva trenger man å vite om orienteringen? Det og mye mer skal du få svar på. 

Orienteringens 5 elementer:

  • Forstå hvor du er på kart og hvor du skal
  • Orientere kart
  • Bestem veivalg
  • Gjennomfør planen og kontroller at du er på riktig vei
  • Finn posten

Orientering handler om å finne fram til bestemte steder (poster) i terrenget ved hjelp av et kart der postene er tegnet inn. Postene skal oppsøkes på kortes mulig tid og i en bestemt rekkefølge. Du velger selv vei mellom postene. Kondisjon, lure veivalg og rask og nøyaktig

...

E-postlister / Google grupper

Kategori: Ukategorisert

Generelt

Halden Skiklubb har flere Google-grupper for å lette formidlingen av informasjon til medlemmene i klubben. En gruppe er en samling e-postadresser samlet under én adresse. Ved å sende en e-post til denne ene adressen vil e-posten automatisk sendes videre til alle e-postadressene som er medlemmer av gruppen.

 

Hvem kan sende til e-post til gruppene?

Kun medlemmer av ei gruppe kan sende e-post til gruppa. Sender man e-post fra en e-postaddresse som ikke er medlem av gruppa, blir e-posten automatisk avvist.

 

Halden SK sin grupper

For å se gruppens e-postadresse: Klikk på gruppenavnet og velg "Info" i venstremenyen.

 Liste Hvem gjelder listen for
Medlemmer Alle våre medlemmer. Tilnærmet alle som er medlem i øvrige lister
...

Politiattest ? hvem?

Kategori: Ukategorisert

Retningslinjer for Halden Skiklubb


Disse retningslinjene beskriver hvem vi mener trenger å vise frem politiattest. Avvik og unntak kan forekomme.


Disse retiningslinjene supplerer informajon gitt på NIFs internettside om politiattester, http://www.nif.idrett.no/t2.aspx?p=75631. Der finnes bl.a. informasjon om hvordan politiattester med anmerkninger behandles, hva som gjøres hvis en person ikke ønsker å innhente politiattest, og hvordan informasjon om fremvis attest tas vare på.

Halden SK vil kreve politiattest fra følgende:

  • Ansatte som har trener-/lederoppgaver ovenfor mindreårige (opp til 18 år).
  • Personer som leder ukentlige treninger for mindreårige.

Dvs. alle instruktører i barneidretten, alle trenere for UFO og alle som regelmessig gjennomfører trening for juniorene.

  • Personer som reiser regelmessig som
...

Krav om politiattest i Halden Skiklubb

Kategori: Ukategorisert

Styret i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) vedtok 10. mars 2008 at hele norsk idrett skal kreve politiattest mot seksuelle overgrep mot barn. Ordningen gjelder for alle som skal utføre oppgaver som i vesentlig grad innebærer et tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige eller mennesker med utviklingshemming. Ordningen trer i kraft 1. januar 2009.

I Halden Skiklubb blir ordningen håndtert på følgende måte:

Alle ansatte og frivillige som skal utføre oppgaver for idrettslaget som innebærer et tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige eller mennesker med utviklingshemming skal fremskaffe politiattest.

Politiattest – hvem? Retningslinjer for Halden Skiklubb

Dette gjøres i samråd med styreoppnevnt ansvarlig for ordningen: 
Guro Bryggen
e-post: ...