Close mellom Dæhli og Lundanes i Kvillebyn

Olav og MagneI dagens herreeliteklasse i Kvillebyn ble det trippel HSK ved Magne Dæhli, Olav Lundanes og Marcus Millegård. I dameklassen kom Eva Jurenikova inn på 2 plass etter Heidi Bagstevold som vant klart.

Markus Holter vant H20 Elite, mens Peter Nordbrøden tok en sterk 3.plass H18Elite, rett bak vinner i klassen. I jenter elite ble Sabine Rothaug og Gina Granstedt nr i 2 i henholdsvis D20E og D18E.

I herreklassen ble det et tett oppgjør mellom Dæhli og Lundanes om seieren og det var kun 15 sekunder som skilte i Dæhlis favør etter 14 Km løping. I et terreng som grenser relativt nærme opp mot Strømstad VM om 2 1/2 år og greit å få noen brukbare bekreftelser. I en kommentar fra Lundanes var det et OK teknisk løp, men han synes det går litt trått og tungt. "Men det er fortsatt en stund til EM", uttaler han optimistisk. Med dette tolker vi at Olav fortsatt har litt å gå på i forhold til maks fart og spesielt dersom det skal bli medaljer i EM.

Dæhli som karret seg de nødvendige sekunder foran i dag, uttaler at det var et bra løp. "Spesielt fysisk var løpet bra og teknisk første halvdel meget bra. Men andre halvdel ble litt rufsete, og unøyaktighetene kom. I tillegg ble jeg litt sliten og dermed litt sløv", kommenterer Dæhli.

Uansett betryggende av våre 2 beste herreløpere foran EM i Portugal. Og i Danmark lurer Bobach....

Marcus Millegård fulgte fint om med pallplass, dog hele 7 minutter bak våre 2 ess i toppen, på en fin 3. plass rett foran den gamle verdensmester Niclas Jonasson fra IFK Gøteborg. Marcus som har fått slite litt med skadeproblemer tidligere i vinter og har nok gått litt på reduset fart i treningsarbeidet. Marcus som forteller at han fortsatt går på medisin i forbindelse med en blodpropp i beinet. Hadde tenkt å ta det rolig i dag, men som han selv sier det: "Hade väl tänkt att springa lite mer rolig än jag gjorde, men det var så otroligt fint i skogen så det var svårt att hålla igen! Jag hoppas jag blir klar till 10mila men det är långt ifrån säkert. Men med läkarnas hjälp, förnuftighet och lite tur så kan det gå"

Fredrik Eliasson og Espen Fiskum fulgte fint opp med henholdsvis 6 og 8 plass i en bra besatt herreklassen. Øivind Helgerud ble nr 11.

I dameklassen kom Eva Jurenikova inn på 2.plass, dog i behørig avstand fram til vinner Heidi Bagstevold. Eva som løp sterkt i Danish Spring forrige helg og er klar for EM i Portugal og 10 dager. Eva var selv fornøyd selv om det gikk litt tungt. Hun hadde to større bommer og var svært glad for å kunne løpe en slik fin løype i dette terrenget. Så HSK's hovedtrener kan være fornøyd med dagen og ikke minst med gode HSK prestasjoner.

I juniorklassen vli vi trekke fram Markus Holter som fortsetter med bra løp og vant klart i dag, dog med relativ liten konkurranse. Så vi får vente til litt senere i våres med å se hvor sterkt Markus står i forhold til sine hardeste konkurrenter.