World Cup i Spania

WCSpainApril2014I helga er det World Cup orientering i Spania og bl.a. med bra HSK deltagelse. På lørdag er det langdistanse med 3 min startintervall, mens søndagen er det mellomdistanse som står på programmet. Med andre ord mulighet for en god gjennomføring i fin temperatur nå rett før EM. 

Siste: Som eneste HSK'er på startstreken i dag, er Olav Lundanes i føringen i herreklassen på dagens world cup. Så får vi se hvor lenge dette holder.

Siste siste: Det ser ut som Olav har en misspunch og ikek har gyldig stempel på en av postene. På trackingen så det litt rart ut på 28 post, og tydeligvis at Gustav Bergmann/Kratov  har gjort det samme. Synd, men Olav har vist at formen er bra og med dagens løp er han tilbake toppen av orientering langdistanse.

De fleste av verdens beste herreløpere er med med unntak av en viss franskmann, de beste sveitserne og noen sterke russere. Så for å vinne i helga må man uansett prestere på ypperste nivå og man vil ha en god pekepinn på formutvikling og hvor man står i bildet. Og vi ser på kartet og tracking at det kan by på problemer. På kartutsittet fra 1 post i herreklassen på lørdagens langdistanse. Elles ser vi at løperne får utfordringer med noen gode langstrekk og fra vårt ståsted sted løypa ut som en god utfordring.

 

Kartsutsnitt1-WC Spain

Halden SK har med 5 løpere på det norske laget hvor Olav Lundanes og Magne Dæhli representerer på herresiden, mens Mari Fasting, Kine Hallan Steiwer og Ida Marie Næss Bjørgul stiller på damelaget. Vi er spent selvsagt på hvor våre løpere står formmessig og hvordan man hevder seg sammen med noen av verdens beste o-løpere. Prestisjemessig står WorldCup svært høyt og gode prestasjoner her betyr mye. At både Olav og Magne har muligheter til å hevde seg helt framme, har vi et berettiget håp om og ikke minst kunne få noen gode gjennomføringer foran EM i Portugal i neste uke. Både Olav og Magne var jevne i forrige helg i Kvillebyn, og begge har vel litt igjen til den helt spissede formen.

I dameklassen blir det tøft mot både sveitsere, russere, finner og svensker som alle stiller med fyldige tropper. På foto: Mari Fasting i godt driv på Tiomila for 2 år siden.Mari

Alt om World Cup finner du linker på worldofO og fullstendige deltagerlister. På foto under: Olav Lundanes fra kvalifiseringen på mellomdistansen på VM 2012 i Sveits. Kan Olav finne tilbake til 2012 formen blir det nok bra.

olav


Aktuelle aktiviteter

Halden Skiklubb har flere aktivitetstilbud tilgjengelig for både aktive, mosjonister og familier på tur. Her er noen av de:

Kontaktpersoner: haldensk.no/klubb/kontaktadresser

HSK på Twitter

HSK på Facebook