Håkon om EYOC (Ungdoms EM) i Makedonia

Tidlig tirsdag morgen (24.6) dro jeg av gårde til Makedonia og mitt første mesterskap for Norge. Var usikker på hva jeg skulle forvente meg, men gledet meg til å løpe i ukjent terreng, samt å møte mange nye o-løpere fra ulike steder i verden. Hele 33 nasjoner var representert ved EYOC.

eyoc guld

Etter en lang reisedag kom vi oss tilslutt over grensen til Makedonia, og møtte en verden ganske annerledes enn det jeg er vant med her hjemme. Nesten like ofte som biler kunne vi møte hest og kjerre på veiene, og temperaturen bikket 30 grader. På Model Event på onsdagen fikk vi en forsmak på terrenget. Bratte bakker og åpen skog. Det kom til å bli fint, men tøft både teknisk, fysisk og mentalt. Slik det skal være.

Torsdag morgen var det sprint, og mesterskapsdebuten var rett rundt hjørnet. Litt nervøs, men klarte meg greit. Selve sprinten gikk vel så som så. Ganske bra fart, men flere grove feil. Som vanlig. Ingen tvil om at jeg trenger mer sprinttrening, men det er på gang. Hjelper med sprintdager, som i Fredrikstad for 2 uker siden. Bare å arrangere flere slike! Ender med en 22 plass, med relativt kort vei opp til topp 6. Vi er i gang.

På kvelden var det åpningsseremoni med tog, show, fyrverkeri og mer til. Artig å se hva et slikt arrangement så ut til å bety for byen.

Langdistansen på torsdag ble dessverre heller ikke noen suksess sportslig sett. Igjen var farten høy nok, men nok en gang var det altså tekniske feil som ødela. Denne gang i form av en 8 minutters bom på slutten av løypa. Mer om løpene kan du lese på kartarkivet mitt, der alt vil bli lagt ut: http://doma.haldensk.no/index.php?user=haldenhakon

Etter middag og bankett fredag kveld, var stafetten på lørdag siste sjanse til å få til et godt løp. Var fokusert og revansjesugen, og gjennomførte en god 1.etappe. På tross av noen små feil underveis, kunne jeg veksle på 2.plass, ca 20 sekunder bak Sveits. Utrolig artig å kunne snu trenden, og få til et godt løp avslutningsvis. Resten av laget løp også bra, og vi kunne tilslutt løpe inn til gull, nesten 2 minutter foran neste lag. En fantastisk avslutning, som helt klart reddet mesterskapet for min egen del.

Resten av dagen dreide seg om bading og avslapning på Event Center. Kan også nevne at vi slo både Finland og Sveits i Landskamp i Fotball.

I det hele tatt var det en morsom og lærerik tur både sportslig og ellers også. Fikk med meg god mesterskapserfaring, spist mye ny mat, møtt nye mennesker og opplevd en annen kultur. En fin tur. 

eyoc upploppet

 

eyoc prisutdelning

eyoc hakon

eyoc laget

 


Aktuelle aktiviteter

Halden Skiklubb har flere aktivitetstilbud tilgjengelig for både aktive, mosjonister og familier på tur. Her er noen av de:

Kontaktpersoner: haldensk.no/klubb/kontaktadresser

HSK på Twitter

HSK på Facebook