NM-sølv til Olav på langdistansen

NM-lang H21pallOlav Lundanes tok sølv på langdistansen i dag når NM-uka startet i Asker. I mål var han 1:27 bak vinneren Carl Godager Kaas.

I dameklassen ble det plass 6 til Ida Marie Næss Bjørgul. Her vant Gøril Rønning Sund 2 sek før Anne margrethe Hausken Nordberg.

I juniorklassene tok Anders Felde Olaussen og Håkon R. Bjørlo hver sin 5. plass, og Markus Holter plass 6, mens Ingvild Torgersen ble nr 9 i D17-18 .

Til HA sa Olav etter målgang: "- Jeg har hatt en trøblete oppladning, så får være fornøyd med løpet og NM-sølv". I herreklassen ble Magne Dæhli nr 7, men avstanden opp til medalje var mer enn 4 minutter. Premie ble det også til Øyvind Helgerud på plass 23.

I dameklassen viste Ida bra fart, men slet med veivalgene og en bom på slutten. Avstanden opp til medalje ble til slutt ca 2 1/2 minutt. Kine Hallan Steiwer strålte også etter målgang og var fornøyd med plass 8. På plassen bak kom Eva Jurenikova. Imponerende er det også at Bodil Helgerud tok plass 14. Med det viste hun at ikke bare Hausken er raskt tibake etter fødsel. For mellomdistasnen lover dette bra resulatter for Halden.

I NMlang juniorenejuniorklassene ble det denne gang ingen medaljer, men mange premier. I D17-18 gjorde Ingvild et solid o-teknisk løp og ble best av våre på plass 9. Nina Birkeland kom 2 minutter bak på plass 14 etter å ha lagt inn to minutts bommer. NM-natt vinneren Gina var ikke like venn med o-teknikken og var ute av kampen etter en større bom på veivalget/post 4. I D19-20 hadde vi ingen til start.

I H17-18 ble Håkon nr 5 kun et minutt fra medaljene. Her var det bommen på post 2 og veivalget på langstrekket som må ta skylda. Peter Nordbrøden gjorde et av sine beste løp for året og ble nr 15. Også han med flere bom. Begge blir blant favorittene neste år - da begge to er kun 17! I H19-20 ble være 19-åringer Anders og Markus nr 5 og 6. Avstanden opp til bronsen var ca 2 minutt, men begge hadde ikke høy nok fart ttil dette i dag.