Mange HSKere videre i EM på mellom

NM Mari 1På dagens mellomdistanse var det drama (nok en gang), og 7 HSKere tok seg til finale. Best plassering fikk Mari Fasting som vant sitt heat og leverte et sterkt løp. På foto Mari fra NM i Nydalen for et par sesonger siden.

Eva Jurenikova fulgte opp med 3 plass i samme heat, mens Ida Marie Næss Bjørgul og Hollie Orr tok seg videre med et nødskrik med begge hver sin 17 plass. I herreklassen fikk både Olav Lundanes og Magne Dæhli hver sin 4 plass. Det var svært tett og f.eks Olav var ikke langt bak vinner i sin klasse. Magne Dæhli kan forøvrig fortelle om til tider svært enkel orientering, og  ved noen kystnære strøk noe mer krevende. Magne følte ikke at dagsformen var helt optimal og håper at formen kan spisses et hakk til. Søren Bobach fulgte også fint opp og viste sterk form med sin 7 plass i dag.

Mari var svært fornøyd med en bra start på EM og fikk til et meget godt løp i dag. Det ble kun en liten bom på et drøyt halvminutt på en post.

Ellers ble løpet i dag svært preget av at tilsynelatende 3 poster lå litt feil og 6 land har protestert. Vi leser bl.a. at vår gamle HSKer Kiril Nikolov er flyttet opp i A finalen etter han har levert inn protest på en feil post. Trist at vi nok en gang får en slik "blemme" og at løpet ikke blir helt gjennomført på en ordentlig måte. Og vi har forrige helgs World Cup friskt i minne hvor langdistansen ble annulert.