Olav Lundanes vant sølv i EM!

OlavLundanesVi gratulerer Olav Lundanes med en fin 2 plass på dagens langdistanse i EM Portugal. Olav var kun 25 sekunder bak dobbeltvinner Daniel Hubmann (vant også mellom) og noen få sekunder foran løperne på 3 og 4 plass, henholdsvis 3 og 10 sekunder. Med dette er Olav definitivt tilbake i den internasjonale toppen.

Dette smaker nok godt, både for Olav og for den norske landslagssjefen Kenneth Buch som ikke har sett at de norske løperne har maktet de helt store resultatene i Portugal hittil. Magne Dæhli fulgte opp med en akseptabel 14 plass, drøye 4 minutter bak Olav uten at vi tror Magne er fornøyd med dette.

Daniel Hubmann kunne fortelle at han hadde noen mistak i dag og ikke helt perfekt løp, men det holdt likevel til seier med noen få sekunder.

I dameklassen ble Eva Jurenikova nr 8 og med det beste HSKer i dameklassen. Eva fortsetter dermed den fine formen. Mari Fasting har ikke resultat i dag. Judith Wyder vant som hun også gjorde på sprinten.Celine Dodin ble nr 20 og Lea Vercelotti nr 44.

En langdistanse som forøvrig fikk en dramatisk opptakt ved at løypa ble offentliggjort på nettet i går kveld og følgelig måtte legges om i natt. Dette medførte en forsinkelse på 3 timer på dagens startliste. Ikke bra for omdømmet til o-sporten og kjedelig for utøverne. Dagens løype ble også i herreklassen forkortet med 3 km i forhold til den opprinnelige planen. For morgendagens stafett er jo det litt fordel for de av dagens deltagere som skal løpe, men samtidig 3 timer mindre restitusjon. For de som var klar for en skikkelig langdistanse ble snytt på 3 km i herreklassen og innpå 2 km i dameklassen etter denne omleggingen.