WOC Italy 2014 - Reisebrev no 1

WOC new

Med kun to døgn til alvoret starter i Italia er det ikke fritt for av VM-feberen nå begynner å gjøre seg gjeldene. Man kjenner litt på kroppen at årets sportslige høydepunkt er i emning og da er det på tide å skrible litt på HSK-webben. Normalt pleier undertegnede å legge ferien kombinert med VM og så i måte dette året også. Så 20 juni la undertegnede kursen sydover med bilen lastet med tøy for varmere vær før vi nå vender snuta tilbake til Asiago/ Venezia / Trentino. Med en tur innom Berechtsgaden (Ørneredet - Tyskland) og Primosten (Kroatia) i forkant, er nå vi mentalt klare for å heie på våre utøvere.

Berectsgaden

Ørneredet (Hitlers sommersted) lå høyt og fritt helt syd i Tyskland.

Primosten

Primosten er en vakker og idyllisk by langs den Dalmatiske kyst i Kroatia.

Til lørdag er det som kjent sprint kvalifisering og finale i Venezia, og det kan bli en spennende affære med tanke på hvilket område løperne skal bevege seg i. Vi har booket oss inn på et hotell på Jesolo og tar båten over på lørdagsformiddagen for å se hvem som tar de gjeveste medaljene.

Komplett program og ovesikter finner du her for årets VM og for Pre-O finner du her.

I begge arrangement har Halden SK med deltagere som har mulighet til medaljer. I Pre-O stiller Martin Jullum som en av de utøvere som har gode medaljesjanser og Martin har vist en god og stabil form tidligere i år. Nå har dog Martin slitt litt med å få det til å klaffe i mesterskapene og ikke fått tatt ut sitt helt beste når det har gjalt som mest. Kanskje det er en trend Martin kan snu litt på i år.

I det tradisjonelle VM har HSK med 3 nordmenn, Mari Fasting, Olav Lundanes og Magne Dæhli. Mari løper lang, mellom og stafett, det samme med Olav mens Magne har fått langdistansen å bryne seg på. Ut fra tidligere prestasjoner og hva vi kan forvente, er det vel disse tre som har de beste mulighetene til en topp-6 plassering sammen med danske Søren Bobach. Nå er vi ikke helt oppdatert med status for Eva Jurenikova (Tsjekkia), men hun har på en god dag og dersom formen har løst seg litt ut, muligheter til å plassere seg topp-10 i en VM finale. Spenende blir det også å se Iliana Ilieva (Bulgaria) som er tilbake etter fødsel, samt VM-debutantene Sabine Rothaug og Bojan Blumenstein (Tyskland).

Øvrige Halden løpere til start er Celine Dodin og Lea Vercelotti (Frankrike), Hollie Orr (Great Britain) og Lizzie Ingham (New Zealand, debuterte i Halden drakta på ) som alle helt sikkert har et godt håp om finaleplass på sine respektive distanser.

Summa summarium altså brukbare muligheter for en HSK-medalje eller tre..., og vi får krysse fingerene for gode prestasjoner her i nord-italia

På supportersiden er det en god liten klan fra HSK som blir å se på både publikumsløpene og på selve VM-løpene selvsagt. Mange av oss bor på et lite hotel noen få kilometer syd for Asiago.

Vi vil nå forsøke å holde HSK-web lesere litt orientert med stemninger og bilder fra arrangementet.

Vi vil også minne om at NRK sender fra alle øvelsene og det blir gode muligheter til å få gode bilder inn i stua.

Noen linker finner du her og norsk ovesikt her

Vi synes.

fotogrande1 vefotogrande3 lvfotogrande4 lc


Aktuelle aktiviteter

Halden Skiklubb har flere aktivitetstilbud tilgjengelig for både aktive, mosjonister og familier på tur. Her er noen av de:

Kontaktpersoner: haldensk.no/klubb/kontaktadresser

HSK på Twitter

HSK på Facebook