Verdenseliten samles i Sveits

sorenbÅrets World Cup i orientering avsluttes denne helgen i Sveits og flere haldensere er på plass. Foto: Søren Bobach fra årets VM sprint hvor han vant en overraskende seier.

Helgas WC avslutning i Basel er en viktig konkurranse hvor stort sett det som kan krype og gå av verdenseliten er på plass. Fra Halden stiller blant annet årets verdensmestre Søren Bobach og Olav Lundanes i spissen.

Vi hadde en liten prat med Olav tidligere i uka og han var fornøyd med tingenes tilstand. Kroppen fungerte bra etter en liten sykdomsperiode litt tidligere på høsten. "Nå er det snakk om bare å få trent tilstrekkelig" var hans ord og da vet vi at årets verdensmester på mellomdistansen er på gang igjen. Olav kjemper også om pallplass sammenlagt i verdenscupen og en 2. plass er en god mulighet.

Søren Bobach har hatt en knallsesong og vært vært god på nasjonalt nivå i Danmark dette året. Noe som også kulminerte med en verdensmestertittel på sprinten i Venezia tidligere i sommer. Kan han fortsette den gode trenden blant toppeliten nok en gang? Personlig blir jeg ikke overrasket om Søren er på pallen på sprinten igjen.

WCBaselAndre av våre eliteutøvere som også står på startstreken, er bl.a. Mari Fasting, Eve Jurenikova, Lea Vercelotti, Elena Roos, Vincent Coupat, Hollie Orr og Magne Dæhli. Noen med svært gode mulighter til plasseringer blant de beste med god dagsform. Mari som har hatt en liten hvilepause og blant annet stod over NM uka, skal bli spennende å se hvor står etter en relativ bra innsats i årets VM i Asiago. En som vi også er spent på er Magne Dæhli som ikke har fått ut hele sitt potensiale denne høsten, men løp en sterk startetappe på årets NM stafett nå nylig og er kanskje på gang igjen. Blir spennende å se hva Magne og Mari kan vise på sprintstafetten hvor de har de to siste etappene på norges lag.

En god avslutning på sesongen er også den beste start på neste sesong med tanke på motivasjon etc.

Program:

Fredag: Sprint stafett - startliste her
Lørdag: Mellomdistanse 
Søndag: Sprint

Orientering.no artikkel her
World Cup
Live center her

Verdenscup sammenlagt her

 

OlavGullMellom2

Olav Lundanes på årets VM finale på mellomdistansen hvor han vant etter en dramtisk vending på slutten.

Maristafett

Mari Fasting stiller etter en liten konkurransepause.

 

 


Aktuelle aktiviteter

Halden Skiklubb har flere aktivitetstilbud tilgjengelig for både aktive, mosjonister og familier på tur. Her er noen av de:

Kontaktpersoner: haldensk.no/klubb/kontaktadresser

HSK på Twitter

HSK på Facebook