25-manna er på gang, men alle får ikke være med....

25mannaPå gårsdagens 25-manna trening på Høiås, deltok 51 løpere. Det var lagt opp opplegg med 2 km, 3 km, 4 km og 5 km. Mye fellesposter og mange folk i løypa skapte en fin stemning.

Som tittelsforsvarer for 2.året på rad må vi nok dette året finne oss i å være kun en outsider. Med kollisjon av World Cup i Sveits, mister vi svært mange løpere og dette reduserer slagstyrken på enkelte etapper. Men vi har fortsatt et lag som med litt "stang inn" og tur, kan være med blant de fremste helt inn.

Mer om 25 manna her og historikk her. Halden SK har vunnet denne stafetten 3 ganger, i 2004, 2008 og 2009.

For 25 manna stafetten vil nok kollisjonen med World Cup medføre større muligheter for klubber uten topp-løpere i sin bredde. Bredde-profilen til stafetten vil med dette styrkes, mens toppidrett og den oppmerksomheten det er rundt det at verdens beste løpere deltar, blir borte. Uheldig for arrangementet tror jeg på sikt dersom dette gjentar seg. 25 manna stafetten er den største og viktigste stafetten hvor toppløpere, veteraner og ungdommer løper i samme lag. Og man har kunne kåre verdens beste bredde-klubb.

For vår del tror jeg også at interessen vil avta etterhvert dersom vi ikke får med våre beste løpere. Stafetten styrker båndene mellom de forskjellige leddene og aldersgruppene i klubben og prestisjen er relativt høy for å komme på vårt lag blant våre eliteløpere. Og for våre ungdommer er det en stor opplevelse å løpe på lag med våre beste og samtidig lagt opp slik at skulle man være litt uheldig å bomme litt, bør det nødvendigvis ikke være noe stort problem for laget.

Så henstillingen er til de som setter opp terminlister for kommende sesonger er å passe på at 25 manna kan bli prioritert for både ungdom og elite.

I fjor var det Anne Margrethe Hausken (bildet under) som tok oss inn til seier, i år vil Anne Margrethe være opptatt med World Cup i Sveits sammen med svært mange andre.

 annemargrethe25manna


  • Siste nytt

  • Mest sett