Idun og Olav Milian vinnere i Høiås Night & Day Cup for gutter og jenter

CAoIuT6UgAAeBdXI går ble sesongens 12 løp i Høiås Night & Day Cup arrangert - og over 90 løpere var på start!. I alle klasser var det fellestart og selv løypelegger Eva hadde mistet oversikten over variantene. Med andre ord - invitasjon både til høy fart og tette oppgjør, men også fokus på egen orientering. Løpet var også siste løp i klassene Gutter, Jenter, Åpen lang og Åpen kort. Her ble vinnerne 2014/2015: Idun K. Felde Olaussen, Olav Milian Schmitt Gran, Kjetil Bjørlo og Alexander S. Ytterbøl. Meget gledelig er også 34 gutter og jenter har deltatt i vinter!

I løp nr 12 var klassene godt besatt med egne Tiokandidater og gjestende toppløpere.

I herreklassen avgjorde Magne duellen mot Emil allerede i skogen.På et avgjørende strekk valgte Emil å løpe rundt, mens Magne fortsatte i god fart og fokusert orientering rett fram. Spurten om 2. plass avgjorde Mats mot gjestende Phillipe Adamski. Veteran-benken har med andre ord meldt seg på i kampen om plassene i førstelaget for Tio. Der vil de få har kamp av juniorer. Da Håkon er i Portugal på Wang samling og løper fort, tok Markus ansvar og sikret seg 5. plassen og henviste hhv Anders Tiltnes, Christian Kahrs, Fredrik Tranchand og hans Petter Mathisen til plasene bak seg. Før finalen i HNDC på Tiosamlinga leder fortsatt Fredrik før Håkon, men Markus har nå tatt over 3.plassen.

I dameklassen var den raskeste Kamilla Olaussen som vant før Saara Norrgrann. Eva var et drøyt minutt bak på plass 3, og Bodil kom på 4. Videre fulgte Marie Olaussen og Tove Alexandersson. Her var det både høy fart, men også bommer. Sammenlagt før finalen på Tiosamlinga leder fortsatt Eva før Hanna (som gikk Birkebeinern på drøyt 4 timer). Opp på 3.plass er Sara Hagström.

I gutteklassen var det dagen for bom og tull. Seirende i løp 12 ble Peter før Olav Milian og August - men både Peter og Olav fikk bank av damene og fikk en påminnelse om viktigheten av å være nøyaktig fra start av. Sammenlagt var klassen avgjort før finalen. Olav Milian vant før Trygve og Håkon ØS. Peter har til sitt forsvar vekslet mellom å starte i gutteklassen og herreklassen. Totalt var 17 gutter på start hvorav 9 bra Halden SK.

I jenteklassen vant Mia Bekhus (FSK) før Ingvild Ramtvedt Næsset (Sarpsborg). Våre jenter kom litt lenger ned, men meget gledelig 5 av dem på start + ei i D10 med pappa på slep. Sammenlagt ble vinner i jenteklassen Idun før Hanna LM. og Hedda. Totalt var 17 jenter på start hvorav 10 fra Halden SK.

I de åpne klassene var det stort startfelt i gårdagens løp - tydeligvis løphungrige folk i Østfold. Vinnere i løp 12 ble hhv Per Olaussen og Bendik Eliassen, begge FSK. Sammenlagt ble det i åpne klasse ble det ingen endringer og Kjetil stakk av med heder og ære før Jan og Stokken. I henhold til Facebook ble seieren feiret med høydeopphold og god forpleining i alpene.

I den korte åpne løypa ble sammenlagtvinenr Alexander S. Ytterbøl. Dette ble avgjort tidlig i vinter, og Alaxander har allerede tatt steget opp i Gutteklassen.

I sum har vinteren 2014/2015 vært preget av høy deltagelse og poengfangst av våre yngre løpere. Lista over flest starter preges av de unge:

12 av 12 løp: Olav Milian og Fredrik

11 av 2 løp: Gina og Hanna H.N

10 av 12 løp: Trygve, Håkon RB

9 av 12 løp: Peter, Hermann (FSK) og Eva

8 av 12 løp: Idunn, Hanna LM, Alexander og Kjetil