Junior VM med Halden SK øyne

vm sølv

Det ble et meget godt jr VM med HSK øyne i år. Vi har bl.a. tatt en prat med to av våre gutteløpere Anders Felde Olaussen og Markus Holter som begge fikk sølv på den avsluttende stafetten. Her sammen med startmann Håkon Christiansen fra NTNIU. Foto: Ivar Haugen

Vi legger også merke til at vår franske løper Delpine Poirot løper meget sterkt på sin 2 etappe på stafetten og presterer forøvrig meget bra. Og når vi tar med at vårt medlem, Sara Hagstrøm vinner langdistansen og avgjør stafetten til Sveriges fordel, må vi si det var et godt HSK VM selv om Sara ikke representerer klubben.

For HSK er det svært gledelig å kunne kvalifiserer løpere til jr VM og når vi vet at det også er flere løpere i juniorgruppa som leverer sterke prestasjoner, ser vi det som et sunnhetstegn i hele vår organisasjon. En ting er å kunne tilby de helt beste løpere et utviklingsmiljø for å ta VM medaljer, men også å kunne utvikle løpere frem mot sine mål er viktig for klubben.

Noen kommentarer fra Anders Felde Olaussen
Sprint: Bra gjennomføring ingen bom og fikk vist det jeg var god for på sprint. Plass: 29
sprintgutter

Mellomdistanse: Veldig fornøyd , bare små tidstap. Bra o-teknikk, ingen overraskelser. Morsomme løyper. Plass: 11

MellomGutter
Langdistansen: Ikke helt fornøyd, gikk tungt, løp for sakte – hadde ikke dagen. Bommet ingenting, men var rett og slett for tung i beina. Plass: 35

langgutter2
Stafetten: Veldig bra, Fikk et bra utgangspunkt og fornøyd med løpet. Visste vi hadde et godt lag (2 jevne lag) og så muligheten for et godt resultat. Plass: Sølv
Anders er nå klar for O-ringen men uten spesielle mål. Bare løpe løp, trene litt ekstra og kose seg. Høres ut som et bra utgangspunkt for restitusjon og bygge opp ny motivasjon.
Noen kommentarer fra Markus Holter:
Sprint: veldig godt fornøyd, ble litt sliten på slutten. Fin sprintløype med mange veivalg. Plass: 15
Mellomdistanse: Bra plass, men hadde en bom på ca. 1.45. Generelt bra løyper med krevende poster. Ble tatt igjen av sølvmedaljør Erik Andersson. Plass: 9

langgutter1

Langdistansen: Fikk en bom på 5 minutter midtveis, på 11 post. Ble lurt av et tråkk og havnet på oversiden av posten. Lå på 6 plass før bommen, og hadde holdt igjen i starten da det kunne blitt tungt Og var pigg for dagen. Var kanskje den beste sjansen for en individuell medalje. Plass: 12

Relaygutter

Stafett: Gikk ut litt bak teten og kom sammen med Simon Hector ganske raskt. Det viste seg at vi hadde samme gafling. Rett i hele veien og uten bom. Markus fikk beste etappetid. Det var en kraftig stigning før de kom opp på veien og her virket Simon Hector veldig sliten. På de siste strekkene klarte de andre ikke følge Markus og sølvet var sikret. Plass: Sølv
Neste: Kanskje NM ultra lang.
PS.Ser fram mot juniorstafetten i NM sammen med gutta på laget.

LangJenter

Delphine var beste franske løper på lang og løp en bra langdistanse. Sara vant med en god margin til 2 plassen og viser at fjorårssuksessen ikke var noe forbigående blaff. Sara blir en spennende løper å følge videre og har potensiale til ytterligere steg inne i den absolutte damelite.

relayjenter

Sara var sterkest i avslutningsfasen og vant i god svensk tradisjon medalje på stafett. Vi sender også en gratulasjon til Marie Olaussen fra Fredrikstad som har tykke Halden gener og er søskenbarn til Anders.

relayjenter2

Delphine har 3.de beste etappetid på sin 2.etappe og løper Frankrike inn på podiumplass etter 2 etapper.