Sabine og Hollie, begge på podiet i EM

sabine 2

Sabine Hauswirth reiste fra 10Mila med blandede følelser. Løp ut i tet på siste etappe og kom inn som en slagen kvinne på 8 plass. Uten sjans til å henge med når kanonene kom. Men i dag kom den store revansjen, men en råsterk avslutning og 5 plass på dagens langdistanse. Og ikke nok med det, Hollie Orr tok plassen bak, kun få sekunder bak Sabine.

hollieHollie Orr som har satset meget hardt foran denne sesongen, har trent godt og vist stor framgang fikk også en podiumplass med sin 6 plass. Og med gode plasseringer på 16., 17. og 18 plass fulgte Elena Roos, Ida Marie Næss Bjørgul og Anni-Maija Fincke. For et damelag vi har, og når vi også vet at fjorårets VM sølvmedalsvinner Mari Fasting ikke er med pga av skadeoppbygging samt at vi ser at Jo Shepherd blir nr 31. Jo som i fjor var langt unna en plass i en internasjonal mesterskapsfinale, har også trent vanvittig bra denne vinteren og fremstår nå som en mye sterke o-løper.

Jeg sender en stor gratulasjon til klubbens hovedtrener Eva Jurenikova, en trener som har lagt svært mye engasjement og skapt et utall mange tekniske treninger for både elite og klubb i flere sesonger.

Og jeg må også ærlig talt også sende en STOR gratulasjon til Anne Margrethe Hausken Nordberg - du er bare magisk. Med sølv i dag, kun slått av "Halden-boeren" Tove Alexandersson, viser du høy klasse og ikke minst at det går an å henge med i toppen, tross at alderen begynner på 4. Magisk.

sabine

Da Sabine kom inn på siste etappe 10Mila for en drøy uke siden, var det ikke mye som tydet på at podiet på langdistansen var mulig - men form kan snu seg fort. Sterkt.

dameløperne

CoolChicks som løp godt på EM langdistanse. 5 - 18 - 6 - 17 - 16 plass på Sabine, Anni-Maija, Hollie, Ida og Elena