Vegard gjorde jobben i helgas uttak til junior-VM

LangdistanseH19-20Denne helga var de 2 siste uttaksløpene for årets junior-VM i Sveits. Vegard Jarvis Westergård gjorde jobben best og ble nr 3 på mellomdistansen i går og nr 4 på langdistansen i dag. Håkon Raadal Bjørlo ble nr 9 i går og nr 3 i dag. Bak disse 2 var det også mange gode plasseringer, med hele 8 Halden SK løpere med plasseringer blant de 30 beste. Uttaket blir publisert på tirsdag.

 

Uttaket til VM-junior baseres på de 3 beste poengscorene fra de 4 uttaksløpene (de 2 første var bakkeløp og NM-sprint). Uoffisielle begerninger viser der at Vegard er blant 4 beste og med til junior-VM. Regnet i tid er anatgelig forskjellen på å være med i laget og ikke, kun 30 sek i helgas løp eller 15sek i sprinten, hvis uttaket kun skal baseres på matematikk. Dette forteller at kampen om plassene er hard og at det er mange som har løpt bra i uttaksløpene. Suveren vinner i går og i dag blant herrene var Audun Heimdal.

Øvrige plasseringer blant de 30 beste var:

Mellomdistanse: Håkon Østraat Sævereid nr 18, Karl Fremstad nr 19 og August Aaasheim Birkeland nr 27.

Langdistanse: Nina Aasheim Birkeland nr 15, Peter Nordbrøden nr 15, Olav Milian Schmitt Gran nr 18, Karl Fremstad nr 19, Trygve Løvli nr 25, Idun Felde Olaussen nr 26 og Håkon Østraat Sævereid nr 29.

Dette vil gi mange NorgesCup poeng til Halden-løperne. Norges-cupen fortsetter med 3 løp under O-festivalen i Sarpborg.