Portugal 2017

14 Haldenløpere satte seg den 21e februar på flyet i retning Portugal. Anledningen var den årlige sydensamlingen, der et knippe av eliteløperne reiser til varmere strøk for å få terpet både teknikk og fysikk. Denne gangen tok vi turen til Portalegre og deltakelse i Portugal O’Meeting, et stort flerdagersløp med over 2000 deltakere, der vi hadde muligheten til å matche oss mot den ypperste verdenseliten.

tc portugal 1

I dagene før konkurransen fikk vi gjennomført store mengder trening i en terrengtype som skiller seg veldig fra det vi er vant til i Halden. Fin gressbunn innbød til stor fart, samtidig som komplekse steinformasjoner gjorde at det orienteringstekniske ble krevende. Knut & Håkon har lagt ut flere kart fra samlingen på sitt kartarkiv.

På gården vi bodde på var vi sentralt plassert i forhold til det som skjedde av o-aktiviteter. Kort vei til de aller fleste gode o-terrengene, og løpeavstand til samlingsplass på dag 3 og 4 av POM. Som aktivitet mellom øktene var det nok av både kuer, sauer, katter og hunder å leke med, samt ubegrensede mengder appelsiner fra trærne rundt omkring i området. Når været også var på vår side med sol og sommerlige temperaturer var det ingenting å klage på.

På løpene var de aller fleste slitne etter mye trening, men det hindret ikke flere gode resultater. Eva endte på 2.plass i sammendraget etter 4 løp, bare slått av Simone Niggli. I herreklassen ble vår nye tsjekker Jan Sedivy nummer 8. Andre haldenløpere hadde også flere gode enkeltplasseringer i POM. Lizzie tok 2.plass på den første etappen. Hollie, som først kom til Portugal på søndag kveld, ble nummer 2 på WRE mellom og hadde også den beste tiden på jaktstarten dagen etter. Magne hadde fjerde beste tid på jaktstarten, og både Knut og Håkon hadde topplasseringer i M20.

Etter POM rakk vi en siste god treningsdag, før vi torsdag vendte nesen hjemover etter 9 dager med solid trening og bra sosialt samvær. Takk til Hollie som organiserte samlingen.

PS: Knut har laget en video fra turen, den kan sees her: https://www.youtube.com/watch?v=mQKT4-pHrk8 

Knut & Håkon

 

Loggators tracking - nästan alla träningar & POM 4 dagar (elitklasser) 

Arrangörernas fina videoklipp från POM 

Flera bilder på HSKElite facebook

tc portugal 2

Barragem Povoa masstart.Mass start loggator 

 

 Arez corridor.Corridor 250

Castelo de Vide sprint intervals.Part 1

 

Povoa duel all loggator