Hva gjør man når kroppen ikke vil?!

Martin Jullum.Martin Jullum.Martin Jullum, en ung lovende gutt som hadde en håpefull o-karriere foran seg. For om lag to år siden stoppet kroppen brått opp å fungere, det var noe som ikke stemte, men hva?

Svaret har ennå ingen funnet, noe feil med magen er det, men etter utallige besøk hos forskjellige leger har de ennå ikke altså kommet fram til hva det kan være. O-skoene er for tiden derfor lagt på hylla, men håpet er stort om å en dag skulle komme tilbake.

På 10-mila debuterte Martin i Pre-o stafett med Andreas Johansson og undertegnede på laget. Etter en rask instruksjon om hvordan pre-o fungerte fullførte vi med glans og vi fikk en morsom erfaring. Martin har etter dette fortsatt med pre-o og har vært på noen treninger i Oslo, hvor han også nå studerer. I helgen, samtidig som O-festivalen, ble det arrangert Pre-o og Martin overrasket her stort. På hjemmesiden, http://www.preo.no/ omtaler de Martins prestasjoner som "Størst overraskelse var nok resultatet til Martin Jullum, Halden SK. Han regner seg som fersk i denne sporten, men fikk bare en feil (19-12) og tok 3. plass." Selv var han fornøyd med helgen, men skulle selvfølgelig mer enn gjerne ønske at han kunne løpe ute i skogen.

Målet nå er å skulle delta i flere Pre-o løp og i august blir det arrangert NM, hvor Martin allerede har planene klare: "Der går jeg for gull". I sommer skal Martin innom flere leger og håper på at de et sted vil finne et svar og ønsket om å komme tilbake i orienteringen er stort. Savnet etter å ha et kart i hånden har vært stort, men nå har han fått en ny mulighet til å delta så godt han kan. Vi ønsker Martin med det lykke til og gleder oss til å få han tilbake.

Resultater lørdag http://preo.no/docs/r-2008.06.21%20o-festival.pdf og søndag http://preo.no/docs/r-2008.06.22%20o-festival.pdf.

...Det gjelder altså å se mulighetene, ikke hindringene.