Vasaloppet 2013

BojanVL2013

Vasaloppet 2013 er for lengst historie, men for noen av oss lever minnene ennå. Og vil gjøre det en god stund. Personlig et av de tyngste, spesielt mentalt. De er ikke motiverende å bli forbigått av andre løpere konstant i de første 5 milene på ski. Da blir man gjerne litt negativt ladet og ser spesielt fram til å komme i mål.

Bildet til venstre, Bojan Blumenstein som debuterte med en flott 9. plass i juniorklassen. Øvrige HSK deltagere var Morten Roger Andersem, Bjørn Axel Gran, Emeline Mjølnerød, Tom Arild Torstensen og undertegnede.

Vi var en gjeng på 20 løpere som reiste sammen bortover, med Martin Glomsrød som reiseleder. Avreise på fredag ettermiddag i en stor buss med egen sjåfør. Da finner man fort roen og kan slappe av i forkant.

Vasaloppet_2013Dette var mitt 12.de Vasalopp og forberedelsene har vært gode. Det beste med hele greia, er kanskje at man har et mål å trene mot gjennom en lang sesong. Når startskuddet går kl. 08.00 søndags morgen, sammen med 15.000 andre, har man en tanke i hodet. Raskest mulig til Mora, 90 KM unna. Det samme som Halden - Vestby. Alle som har vært med, vet hvor masete det er i den første bakken som er ca 1,5 KM lang. Masse stavbrekk og køgåing. Men når man er oppe på 3 km-merket, er det bare å roe ned og finne rytmen. Da har man 87 km på seg til å gå mest mulig effektivt og finne en riktig skiteknikk. Da er det f.eks utrolig kjipt å kjenne om dine ski ski glir dårligere enn alle andres.

For mitt vedkommende var det på det det jevne med tanke på gli, men alle gled forbi allikevel. Det føltes som myrene helte oppover hele tiden og pulsen var altfor høy. Utrolig kjipt med en litt dårlig dag akkurat denne søndagen. Uansett er det bare å gå og gå og gå....., og til slutt kom man jo fram. På en sluttid som ble litt over en time svakere enn fjoråret, er ikke det noe en oldis med fortsatt en viss snev av konkurransementalitet innabords, er helt fornøyd med. Men når man får på seg litt tørt tøy, noe mat og drikke og slappe av litt, er man ganske godt fornøyd med seg selv allikevel. Og man vet at om 12 mnd, står en sikkert på startstreken igjen.

EmelineVL2013Og hvordan gikk det så med øvrige HSK'ere? Må først og fremst nevne vår jr., Bojan Blumenstein som gikk i overkant av 5 timer og ble nummer 9 i jr. klassen. En fin debut. Morten Roger Andersen klarte også merket og kom seg i mål på akseptable 5.30. Bjørn Axel Gran var en periode foran meg i sporet, men presset ble tydeligvis for høyt og med at par pit-stop for ham av nødvendige årsaker, holdt vi ham bak på resultat lista. Eneste Halden (?) og HSK-kvinne, Emeline Mjølnerød fullførte i fin stil for andre året på rad, men har vel sjelden sett deg så sliten som ved målgang, Emeline. Som potensiell mulig svigerfar, ser jeg også at ungdommen trykker på bakfra og unge Ameen fra Lund er ikke langt bak. Så her må treningen intensiveres foran neste års løp. Vi må heller ikke glemme vår eks ski-star, Tom Arild Torstensen, utplassert helsepersonell og sjukgymnasiast på Lidingø gjennom en del år. Tilsynelatende i bedre form enn på flere år. Det gikk såpass bra at han rakk bussen hjem til Stockholm kl. 17.25. Ellers må det nevnes at debutant, Jan Erik Solheim gikk på 4.37 og plasserte seg blant de 300 beste. Jan Erik er gammel HSK-gutt og har gått mange kretsløp i gutteklassene for oss.

Man merker jo forøvrig at løpet tar på en gubbe på over 50 og at rekonvalensen blir lengre og lengre. Da er det godt å komme hjem til støtteapparatet og få litt omsorg. Og at man stiller på jobb på mandag morgen, det er obligatorisk.

Til slutt en stor takk til reiselder, Martin Glomsrød som sørger for buss, overnatting og ikke minst gode brownies på bussen, antagelig lagd av sin bedre halvdel, Tone.

Resultater finner man her

Vi minner også om at påmelding for neste år åpner 17 mars og kan gjøres her. I fjor ble det fullt på 11 dager - det var rekordtidlig. Kanskje vi sees i sporet i 2014?


  • Siste nytt

  • Mest sett