UFO-tur til påskeløpene JK i England 2016

Halden-laget "Sweet 16’s" med 2. plass i stafetten

Onsdag 23. mars dro 23 UFOer med foreldre/søsken fra Rygge med retning Manchester, med overnatting i Bradford.  Torsdag ble benyttet til sightseeing, shopping og andre aktiviteter.

1. løp

Endelig var det klart for første løp i JK 2016: Sprintløp. I sol og godt vær, og flere med shorts og singlet, sprintet vi rundt i et spennende og utfordrende område rundt Leeds University. Dette taklet mange av våre løpere godt, og beste resultat sto Hedda Raadal Bjørlo og Niels Christian Hellerud for, med hhv. 2. og 3.plass.

Resten av dagen tilbrakte vi i Leeds, med sightseeing og middag med utdeling av ukens første interne premier til beste spurt, og beste tid til 3.post.

2. løp

På lørdagen var det klart for mellomdistanse i det engelske terrenget i Wass i Yorkshire. Etter en halvannen times kjøretur sto det et kupert, grønt terreng og ventet på oss. Det var ikke vanskelig å finne noen å gå til start med, da alle fra Halden startet med et tidsrom på 15 minutter. Selv om terrenget var stirikt, var det noen av oss som ikke fikk denne gleden, da stiene var trykket så svakt på noen kart. Heldigvis fikk vi likevel mange gode resultater. Beste UFO fra Halden ble Niels Christian Hellerud med en kjempefin 3. plass! Kvelden ble feiret på en italiensk restaurant, med spurtprisutdeling og første mann til 3. post –pris.

3. løp

Dagen startet positivt med fint vær og sol! Dessverre var dette bare for en kort periode. Skiklubben dro av sted i sine tre minibusser i rundt halv elleve tiden. Mange var nok glade for å starte senere til en forandring. Arenaen lå midt i englandskapet Kilnsey, et helt åpent og lettløpt område. På veien bort til arena fikk man se gamle Britiske landsbyer og veier, pluss store enger som strakte seg over åsene.

Været viste seg å ikke være på alle sin side, og med innslag av regn, hagl og kraftig vind, ble man påbudt å ha med jakke under løpet. Noen av oss hadde mer flaks enn andre og slapp det verste uværet, imens andre havnet midt i hagl-spruten. Løpet ga mange utfordringer; lange distanser, tunge og bratte bakker og noen godt gjemte poster! De som da fikk dette uværet i tillegg, hadde virkelig noe å bryne seg på. Våte og kalde var mange slitne haldensere klare for å komme seg tilbake til en god og varm dusj. Med premier til de beste spurterne, og de med mest flaks med tredje-posten var middagen god å få i seg etter en lang og morsom dag!

Stafett

Den siste dagen i England fikk en morsom og spennende avslutning. Før hjemreise var det stafett ved Storthes Hall universitet og området rundt. I forhold til dagen før var det en glede for alle å kunne holde seg tørre uten tak, men sola skinte dessverre ikke stort. Terrenget var stirikt, men mye tett krattvegetasjon satte ned løpbarheten enkelte steder. Det ble likevel et morsomt løp med korte strekk og varierte løyper.

Klubben fikk mange gode resultater og pallplasser. Blant ungdommene i klassen «Intermediate Men» løp Niels Christian Hellerud, Ole Øivind Norsted og Jonatan Aune på laget «Young Guns». Dette endte med strålende 4.plass! Blant jentene løp laget «Sweet 16’s» seg inn til en 2. plass! Laget besto av Hedda Raadal Bjørlo, Lisa Jenssen og Hanna Lye Moum.

Det ble en bra avslutning på påsken, og det ble spist en god varm middag i Holmfirth – en liten sjarmerende by på vei mot flyplassen. Deretter gikk turen videre hjemover, og det var deilig for mange å kunne sette seg ned og slappe av på flyet.

Skrevet av Hedda Raadal Bjørlo, Lisa Jenssen, Niels Christian Hellerud og Hanna Moum.

Niels Chr. og Hedda på pallen etter det 1. løpet

Niels Chr. og Hedda på pallen etter det 1. løpet

flott landskap og skiftende vær i det 3. løpet

Flott landskap og skiftende vær i det 3. løpet

pall stafett

Halden-laget «Sweet 16’s» som fikk en flott 2. plass i stafetten