En flott høsttur til Borås

I helgen dro nesten 40 HSK-ere til Borås i Sverige for å avslutte sesongen med O-Event. Det er en 3-dagers-sprint-løp med nattsprint på fredag, downhill-sprint på lørdag og sprint i dyreparken på søndag.

Fredag ettermiddag kjørte oss Halden-Taxi-bussen til Borås og skolen, der vi skulle sove over i helgen tilsammen med mange andre svenske klubber. Etter at soveplassene var fordelt og sengene på plass dro vi til Borås-arena, som var samlingsplassen både på fredag kveld og lørdag. Her ble barna sendt i grupper til start som var rett ved siden av dyreparken. Noen var mer spente enn andre siden å sprinte rundt i byen etter leggetid var noe uvant for de fleste. Men alle klarte seg fint og barna storsmilte etter målgang. Alle hadde kanskje ikke stemplet på alle sine poster men det gjorde ikke noe. Stolt var vi alle sammen! Vi spiste middag på arena og gikk mett og sliten tilbake til skolen.

IMGP0376

IMGP0383

IMGP0385 IMGP0404
Det ble en kort natt for de fleste og etter en svensk frokost med skolegrøt og rundtsykke dro vi tilbake til Borås Arena. Dagen startet med snø og minusgrader men solen og en skyfri himmel tok snart over og hjalp noe for å få varmen i kroppen. Det var et stykke til start og mye oppover, men skal vi ha en løype med mye nedover, så må vi vel først opp. Barna mestret løypene kjempe bra og det var mye hejarop å høre når barna løp inn i arenaen til mål.
IMGP0428  
Etter løpet dro vi tilbake til skolen for å spise lunsj. Deretter ventet i år en eventyr-bana på oss. En lagkonkurranse der ulike oppgaver skulle løses. Vi delte oss i 3 grupper og barna storkoste seg i skogen bl.a. med å bygge tårn, kaste sjokoladeboller (og spise etterpå), kaste pil på ballonger eller transportere vann så rask som mulig fra start til mål.
IMGP0437 IMGP0440
IMGP0443 IMGP0445
Zip-linen var nok høydepunktet for de fleste:
IMGP0472 IMGP0475
IMGP0491 IMGP0507
Og her skulle kanskje flere tro at vi avsluttet dagen. Men etter et stort ønske fra barna dro vi på kvelden til Hop N Pop - en trampolinepark, der barna fant frem ukjente energi-ressurser. Mens de voksne tok det litt mer rolig hoppet barna til vi måtte dra hjem for å spise middag.
IMGP0545 IMGP0559
IMGP0563  
På søndag ventet høydepunktet til turen på oss: Sprint i dyreparken. Her kunne vi hilse på zebra, giraffer, elefanter, dinosaurier, mamut og div. andre dyr. Det ble en flott avslutning av turen.
IMGP0583 IMGP0592
IMGP0595 IMGP0596
IMGP0600 IMGP0619
IMGP0629 IMGP0638
Bussturen hjem var en av de stilleste turene vi har vært med på. Om det var fordi de voksne sov, eller om det var barna, som var slitne, eller alle sammen. Men alle var enig i at neste år drar vi tilbake. Kanskje vi blir da enda flere?