Fakkeltog ved fullmåne

UFO vintertrening 2015, fra kameramann Claus.

 

“Går det ikke fykende, går det ikke strykende…”

 

Kveldstillheten ruger tungt over Høiåsen. Bare reven lusker stille mellom furuleggene og lager sine merkelig spor I den myke nysnøen. Harepus kommer også byksende, stanser et øyeblikk i revesporet, værer, og byksene blir lengere, men i motsatt retning. 

 

Winter light cupVinterlig night cup, Høiås. Tidligere publisert på skiklubbens hjemmesider.  

Da blir stillheten brutt av en susende lyd, og borte mellom de rimdekte furuer dukker et lysepunkt fram. Lyskeglen svinger og hopper, treffer rimfrostens iskrystaller, og det stråler i alle spekterets farver. Ennå et lys dukker fram. Også det danser en merkelig dans i mørket. Ennå et lys, og ennå et, og ennå et, snart er det et helt perlebånd av dansende lyspunkter i mørket. Som en lysende orm, snor den seg fram i stillheten, og en susende lyd følger i dens kjølvann. Huldrer? Ja, for slik ser det ut, men nei, det er nok bare Skiklubb-gutta som er ute og nyder det strålende silkeføre. Tror du det ikke? Nei, det kan jeg så godt skjønne, for ellers hadde vi sett deg I løypa. 

Høiås trimtex night cup Jens Erik Mjølnerød 2014Høiås trimtex night cup 2014. Foto: Jens Erik Mjølnerød. Tidligere publisert på skiklubbens hjemmesider.

Ja, for du tror at all snøen har rent vekk, ikke sant? Spør Skiklubb-gutta, så får du vite, at finere føre enn det nå er, har det ikke vært i vinter. Passe kaldt og lett å smøre. Løypene er helt silkebløte av nysnøen som til stadighet faller i høyden. Prøv selv, og bli overbevist. 

 

Tilbake til den lysende ormen. Den har gitt Skiklubben en ide. Ingen ny ide, da den har vært prøvet for mange år tilbake, og dengang vakte den voldsom begeistring: 

Fakkeltog fra Høiås ved fullmåne. 

Høres ikke det ut som et eventyr. Tenk dem 50-100 lysende fakler, i hendene på et muntert selskap i den silkebløte, ufarlige blåløpya? Ved første fullmåne starter vi, såsant føret holder. Trekkspill og dans, og så i vei. 

 

“Går det ikke strykende, går det ikke fykende...” 

EGA

(Edgar G. Andersen, 14.02.1948. Halden skiklubbs arkiv, Østfoldmuseene – Halden historiske Samlinger)

Del dine tanker og minner! Bilder på vår facebook side og kommentarer i feltet under. 

Følg med neste uke: Hårde løyper. Vær forsiktig! 

Redigert av Anna Ulrikke Andersen. Medvirkende Edgar G. Andersen. 

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 kynningsrud