Mitt første møte med Høiås

Ungdommene i UFO samlet utenfor Høiåshytta en torsdag kveld sent i mai, 2007. Tidligere publiser på klubbens nettider.

“Mitt første møte med Høiås var nok før jeg kunne gå, og siden det har det vært mange søndagsturer til Høiås med mor, far og besteforeldre. Min første fellestrening med klubben var i 2003. Gjengen var sammensveiset, og jeg følte meg godt mottatt av alle. Etter hvert har Høiåshytta og området rundt blitt mitt favorittsted. Her kjenner jeg meg hjemme.”

Mats Nordbrøden (1991)  Medlem siden 2003. 

“Mitt første besøk på Høiås var en vanlig torsdag, og jeg husker at jeg syntes hytta var veldig koselig og at naturen var flott. Venner får man lett gjennom orientering, og gjennom skiklubben har vi fått en stor familie som stiller opp for hverandre.”

Anja Wingstedt (1978) Medlem siden 2002.

33405 441697021577 2718675 nHalden skiklubbs arkiv.

“Første gang jeg var på Høiås, var på nybegynnerkurs i orientering en gang på 70 - tallet. Jeg hadde vært på en del søndagsturer i skog og mark før dette, men gjennom nybegynnerkurset ble jeg introdusert til idretten og fikk venner for livet.”

Claus Norsted (1967) Medlem siden 1970-tallet

 

“Det var nok Einar Wøien og hans interesse for ski og spesielt hopping som gjorde at jeg ble medlem i skiklubben i 12års alderen. Etter debuten i hoppbakken, har jeg drevet med orientering, styrearbeid og dugnad med løyperydding eller arrangement. Mye har forandret seg siden 1951, ski er ikke lenger i hovedfokus - men hytta og miljøet er det samme.”

Åge Wikstøl (1939) Medlem siden ca 1951. 

Vinner av ungdomsserien 2006 Stine N K Vinner av ungdomsserien 2006. Foto: Stine Marie Norsted Kildebo. Halden skiklubbs arkiv.

“Mitt første møte med Høiås var en mørk vinterkveld, og jeg husker det som nesten ubeskrivelig å se alle de småbarna med hodelykt forsvinne ut i mørket. Høiåshytta er virkelig vakker  - lik finnes ikke noe annet sted i verden.”

Vendula Haldin (1981) Medlem siden 2005

 

“Mitt første møte med Høiåshytta var vinteren 2011. Juniortrener Lacho utrustet meg med noen Halden-klær og tok meg med opp i tårnet for å se på utsikten. Utsikt var det dog heller dårlig med, da hele marka var dekket av et grått og fuktig teppe. Høiåsmarka var brutal; etter den første samlingen i Halden, kom jeg hjem både gul og blå etter flere fighter med skogen. Jeg husker jeg var overrasket over hvor imøtekommende og inkluderende klubben var - og tvilen påom jeg hadde valgt riktig klubb forsvant raskt”. 

Oda Wennemo (1992), Medlem siden Oktober 2011

Torben WnedlerBarn og unge på Høiås. Foto: Torben Wendler. Halden skiklubbs arkiv.

“Mitt førsteintrykk av Høiås var at det var en koselig atmosfære og at jeg gjerne ville utforske naturen nærmere. Folk var hyggelige, og miljøet var generøst og inkluderende.”

Trine Wille (1971) Medlem i HSK: 1990-2006

 

“Jeg har allltid vært aktiv orienteringsløper og synes at Høiåshytta alltid har vært hyggelig å komme til. O-venner er go’venner og jeg føler meg veldig godt tatt imot av O-gruppa.”

Mari Fasting (1985) Medlem siden 2012

37277 441397661577 4741734 nGrilling på Høiås. Foto: Arnt Edvin Andersen. Halden skiklubbs arkiv.

“Jeg flyttet til Halden med mannen min, Vincent Coupat, for å bli ett år. Første kveld på Høiås kunne vi ikke forstå hva folk sa, og vi var nok litt sjenerte. Jeg husker ikke om vi spiste vafler, men jeg husker at det var koselig. Iliana og Lacho kom bort og snakket med oss, og snart gikk det bedre. Det var spesielt spennende å løpe i slik fantastisk skog - og konkurransen i Norge er bedre enn i Frankrike”. 

Léa Vercellotti (1989), Medlem siden 2008

 

“Mitt første møte med både idrett og friluftsliv er for meg umulig å huske; det stammer fra tiden før jeg husker noe. Men småglimt fra barndommen kommer fram i hukommelsen; UFO Challenge, 10milanettene som barn, tur til Ulveholtet med UFO, Skrekk-o-gru, fjelltur med UFO - lista bare fortsetter.. Høiåshytta er et veldig sosialt sted med en stor plass i mitt hjerte!”

Hallvard Nordbrøden (1989), Medlem siden 1995

36401 440225671577 2522361 nUFO challenge. Foto: Arnt Edvin Andersen. Halden skiklubbs arkiv.

“Jeg vurderte å flytte til Halden for å prøve livslykken og satse videre på orientering, og dro herfor på dagsbesøk med min pappa. Christian Frøyd som var trener på det tidspunktet tok oss med på Høiås og jeg hadde aldri sett noe lignende anlegg. Det var som et museum på fjellet! “Kajsa, dette kan du ikke la være å prøve”, var min fars spontane kommentar. En uke senere var jeg plutselig blitt haldenser og medlem i en klubb jeg anser som seriøs, profesjonell, morsom og alltid med samme menneskelige varme”.  

Kajsa Nilsson (1982), Medlem i Halden skiklubb siden 2002

 

“Høiåshytta er en varm, hjertelig hytte der alle er velkommen. Da jeg var medlem av Halden Skiklubb, var det veldig mange unge løpere i alderen 17 til 25, en bredde som var helt unik.”

Torben Wendler (1984) medlem i halden sk fra 2004 til 2010,

Hva er dine minner fra Høiås? Del gjerne din historie og andre kommentarer i feltet under, og dine bilder på vår facebook side. 

Følg med neste uke: Brage på Høiås

Redigert av Anna Ulrikke Andersen. Medvirkende: Mats Nordbrøden, Anja Wingstedt, Claus Nordsted, Vendula Haldin, Oda Wennemo, Trine Wille, Mari Fasting, Léa Vercellotti, Hallvard Nordbrøden, Kajsa Nilsson, Torben Wendler, Stine Marie Nordsted Kildebo. 

 kynningsrud