Grenserittet

Klar for Grenserittet, 2012

Med 7000 deltakere, representerer Grenserittet et mangfold av utøvere. Den kuperte og varierte løypa utfordrer toppidrettsutøveren, lengden på 80km er overkommelig for mosjonister. Men hva er forventningene til de forskjellige påmeldte? Gullmedalje, personlig rekord eller rett og slett å gjennomføre? 

Vi har samlet en gjeng som skal sykle: 

Toppidrettsutøveren 

Ingrid Bøe Jacobsen 20 åringen sykler for Halden CK og er en lovende ung sykkelrytter. Hennes spesialitet er terreng rundbane, men i Grenserittet stiller hun likevel for 3 gang. 

Førstegangs deltaker i Grenserittet 

Jan Simen Andersen Det er første gang han sykler og har trent målrettet frem mot årets ritt. 

Den over gjennomsnittet motiverte 

Svend Egil Torp Trener ofte hver dag og sykler de fleste ritt. Personlig rekord er selvfølgelig målsetningen og han stiller for 8. gang. 

Ekteparet som er bitt av sykkelbasillen

Anne Kleven Andersen og Jan Christian Andersen  Anne og Jan Christian pleier ikke sykle sammen i konkurranser, men setter stor pris på hverandres selskap i treningssammenheng.  De har syklet grenserittet henholdsvis 6 og 7 ganger.

Grenserittet  sesongens høydepunkt.

Grenserittet har for mange blitt sykkelsesongens høydepunkt og for Jan Simen Andersen har det ført til en ny livsstil. –  Jeg ble dratt med på spinning av kona og fikk snart sansen for denne treningsformen. Da jeg bestemte meg for å melde meg på grenserittet, forsto jeg at jeg måtte begynne å trene målrettet. Det har blitt mange mil og flere ritt i våres, kan Simen fortelle. Han merket at han måtte lære seg å sykle ordentlig. Både balanse, teknikk og muskulatur måtte trenes opp. Svend Egil Torp vet også verdien av målrettet trening. Med bakgrunn som fotballspiller fra Kvikk Halden FK, ble han introdusert til sykkelsporten for 10 år siden. – Etter det har det bare blitt sykkel. Jeg deltar i en rekke ritt hvert år, Birbeinerrittet, Lillehammer- Oslo og Farrisrunden er bare noen. Grenserittet er likevel et høydepunkt siden traseen er så variert, forteller han.

DSC 0042

   Jan Christian Andersen, Anne Kleven Andersen og Ingrid Bøe Jacobsen diskuterer løypa. Foto: Anna Ulrikke Andersen, 2012 .

Sykkelsommer

Ingrid Bøe Jacobsen satser hardt på sykkelsporten og ser frem til en aktiv sommer. – Jeg skal vel ta ferie to, tre dager, men det blir nok mest trening. I tillegg er det jo NM i juli, sier hun. Også Svend Egil gleder seg til ferien. – Jeg trener vel oftest litt hver dag men i ferien kan man få trent ordentlig! Sier han. Ekteparet Anne Kleven Andersen og Jan Christian Andersen har lagt sommerferien til Toscana, hvor de selvfølgelig skal sykle.  - Vi har vel kanskje blitt litt hekta, sier Anne. – Men jeg trener bare hvis jeg har lyst og det er pent vær!

Sikkerhet er viktig

Sikkerhet er noe alle tar alvorlig. Med så mange syklister i løypa kan engasjement lett gå over i farlige situasjoner. Jeg tenker på det hele tiden, sier Jan Christian. – Det er for dumt å risikere  livet for å fullføre noen minutter raskere. Ingrid stiller i eliteklassen, en tøff pulje hvor det går fort for seg.  – Jeg håper vi kan unngå tryning, heldigvis er de fleste rutinerte. Uansett om man ønsker å bli best eller bare vil ha en fin tur i skogen, skal man ta hensyn til hverandre. Dette er jo en lek.

DSC 0051

    Forventningsfulle: Jan Christian Andersen, Anne Kleven Andersen. Foto: Anna Ulrikke Andersen, 2012 .

Forventningsfulle ryttere

Motivasjonen er på topp og forventningene store. – Siden det er første gang jeg sykler Grenserittet, håper jeg å sykle på den tiden som er forventet for min seeding, sier Simen. – Jeg håper det blir hyggelig vær og gleder meg til turen, sier Anne. Ingrid ser frem til stemningen på festningen. – Siden jeg satser på terreng rundbane, har egentlig Grenserittet et helt feil format for meg. Men det er fantastisk å sykle med så mange venner og kjente som står i løypa og heier! sier hun.  Svend Egil tar oppgaven på alvor, både utstyr og form skal være i beste forfatning til den 4. august. Vi kan ikke annet enn å ønske lykke til! 

(Publisert i Grenserittet's rittavis August 2012. Skrevet av Anna Ulrikke Andersen.) 

Del din historie og dine bilder på vår Facebook side eller i kommentarfeltet under. 

Skrevet av Anna Ulrikke Andersen, 2012. 

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.