Informasjon til medlemmer i Halden Skiklubb

Viktige arrangementer for Halden SK i 2018

 • Norwegian Spring 14 – 15. april 2018
 • Grenserittet 3 – 4. august 2018
 • World Cup (Aremark) 31. august – 2. September 2018

Halden Skiklubb håper at medlemmer enda en gang ønsker å bidra slik at de planlagte arrangementene for 2018 (og 2019) blir gjennomført på en god måte.

Norwegian Spring 14 – 15 april

Løpene arrangeres i Rokke v/ Guttersrød på samme sted som NM langdistanse i 2017. Løpsleder er Gudmund Jensen. Ta kontakt med ham for spørsmål og jobb bidrag. (Mobil 99101693)

Grenserittet 3 – 4. august blir et spennende arrangement for oss. Kan vi stabilisere deltakerantallet på 2017 nivå? Betydelige kostnadskutt er gjennomført. Den praktiske gjennomføring av rittet vil følge gammel mal. Tidligere FA’er er kontaktet for igjen å bidra på samme betingelser som før. Disse rekrutterer videre sine hjelpere i klubben. Nytt av året er at starten flyttes fra sentrum av Strømstad til etter rundkjøringen på den nye veien mot Skee. (Omtrent der startmatta har vært plassert tidligere) Dette vil øke sikkerheten for rytterne, og forenkle arrangementet. (Informasjon gis av Vidar, mobil 90940503)

Som en del av OVM19 arrangeres hoveddelen av WC 2018 i Aremark 31.august – 2.september. Det er ønsket at Halden SK skal ta ansvar for å bygge samlingsplass og koordinere arena for disse løpene. Samtidig skal OVM19 trene en del av sine funksjoner i forbindelse med arrangementet. Det vil delta ca. 350 løpere i WC18. Det starter med langdistanse fredag 31.8, jaktstart mellomdistanse lørdag ettermiddag etter prolog i Våler på formiddagen samt stafett søndag. I tillegg skal det arrangeres publikumsløp med egen organisering. Halden SK er tildelt KM i 2018. Disse løpene er tenkt integrert inn i arrangementet. (trolig inn i publikums- løpene).

Vedlagt referatpunkter fra org. møte 23.01.2018 v/Per Bergerud:

Seksjon Arena WC

 • Arena Knatterudfjellet tar Varteig og Sarpsborg ansvaret for inklusiv å utpeke leder for funksjonsområdet.
 • Arena WC 2018 tar Halden / Gimle ansvaret for inklusiv å utpeke leder for funksjonsområdene. *
 • På samme måten tar Moss ansvaret for arena Våler vedrørende prologen (WC 2018).

* Klubbene ser gjennom sine mannskaper og foreslår personer til funksjonsområdene sanitær/renhold, parkering/trafikk og arenaproduksjon om man har personer med kompetanse innen disse funksjonsområdene.

Seksjon Publikumsløp

 • Løpsleder WC 2018 var foreslått å komme fra Halden / Gimle. Det ble påpekt at det bør vurderes om løpsleder WC2018 er sterkere knyttet opp til Løpsleder Mørk, da Aremark er Prøve-VM også for samspillsoner mellom publikum og sport/arena.
 • Løpsleder Kulåsparken og Knatterudfjellet bør komme fra Sarpsborg / Varteig / Trøsken
 • Løpsleder Fredrikstad bør komme fra Fredrikstad
 • Løpsleder Mørk bør komme fra Indre Østfold. Se også innspill til løpsleder WC 2018
 • Det er viktig at løpslederne samarbeider seg imellom og med seksjonssjef og NK hva gjelder konseptutvikling av publikumsløpene, samt erfaringsutveksling hva gjelder planlegging og operasjonalisering.
 • IKT/timing bør ha et kjerneteam på ca. 3 personer med en leder som er gjennomgående for alle publikumsløpene. Her må klubbene bidra med personer til kjerneteamet som har denne kompetansen. Bjørn Tore Thoresen (Sarpsborg) og Eirik Nordbrøden (Halden) har allerede indikert å kunne være med i dette teamet.
 • Postutstyr og gjennomløpning for publikumsløpene har Fredrikstad og Sarpsborg-klubbene ansvar for
 • Start publikumsløp har Moss, Fredrikstad og Sarpsborg-klubbene ansvar for. Anbefales å være en gjennomgående funksjon. Også viktig med språkkyndige personer.

Seksjon Sport

 • Postutstyr og gjennomløpning for WC 2018 og VM 2019 har Halden, Gimle, IØOK og Moss ansvar for. Antall defineres av Bjørn Axel. Fredrik Eliasson (Halden) har i etterkant av møtet sagt ja til å være funksjonsansvarlig. Gimle, IØOK og Moss peker på hver sin innpisker.
 • Start VC/VM bemannes fra Halden, Gimle, IØOK og Moss.
 • Ønske om at Fredrikstad tar ansvar for væske og meldeposter for Wc 2018 og VM 2019.

Oppsummering:

Hvordan kan Halden SK bli en positiv bidragsyter inn i det totale WC /WOC pakken? Et viktig første bidrag er at vi kan få bemannet ansvarlig for arena Aremark WC 2018 Alternativt til å finne en person fra HSK til jobben, kan det etableres en gruppe på eksempelvis tre personer som deler på oppgavene. Organisasjonskomiteen for OVM vil i løpet av mars 2018 gjennomføre en informasjonskveld på Quality Hotell Sarpsborg. Nøyaktig tidspunkt vil bli annonsert senere. Det er et håp at mange HSK’ere vil være med å bidra slik at både WC18 og OVM19 blir en stor fest. Første post blir informasjonskvelden på Quality. HUSK, dette blir trolig eneste gang vi har mulighet til å bli med å arrangere et VM.

Ønsker du å bidra eller har du spørsmål, ta kontakt med Vidar via Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.