JK 2014 - UFO 15-16 år på tur til South Wales

UFO-paa-JKSelvfølgelig finnes det en bedre måte å tilbringe påska på enn TIO-samling: På tur til JK (Jan Kjellström International Festival of Orienteering) for Skiklubbens unge 15-16-åringer. En dag i London og fire dager i Syd-Wales bydde på mange opplevelser og nye erfaringer.

Vi var 10 ungdommer, 10 foreldre og to søsken som reiste onsdag kveld fra Rygge til London.

Hele Skjærtorsdag ble brukt i London: Gutta sto opp frivillig for sprinttrening i Ravenscourt Parc før frokost! Etter frokost startet vi med felles tur i London Eye, før vi delte oss i grupper og dro på sightseeing og shopping. Alle var vel innom Big Ben og Nike Town? På kvelden fikk noen med seg en Musical, "The Lion King" og "We Will Rock You".

Langfredag kjørte vi til Swansea og løp sprint på Universitetets område. Ikke fryktelig vanskelige løyper, men slik at man alltid måtte følge med. Var man ukonsenteret, ble det bom. Ungdomene klarte seg bra.

Etter løpene flyttet vi inn på våre rom i Dare Valley Country Park, hvor vi bodde under løpene. Vi fikk også middag der, sli kat vi hadde nok krefter til lørdagens utfordringer.

Der gikk det første av to langdistanseløp. I et fjellområde uten trær, men med desto flere groper, ca. 400-500 m.o.h. Etter nesten 20 grader dagen før var det kaldt og trekkfult der oppe, men sola tittet frem og det ble fint etterhvert. Denne dagen hadde noen av ungdommene større problemer med å finne seg tilrette i terrenget: Det var vanskeligere enn man kunne tro. Men noen klarte seg svært bra, dagens beste plassering fikk Håkon med en 3. plass i H15-16.

På ettermiddagen tok alle en tur til Cardiff. Noen så på fotballkamp (Cardiff-Stoke, endte 1-1 i utsolgt stadion), noen bare vandret i byen. Alle spiste middag på Red Hot.

På søndagen var været dårlig: Tåke og ca. 3-4 plussgrader med kraftig vind. Arrangøren påla alle til å løpe med vindtett jakke. Noe som ikke føltes så dumt, når man kjempet på langstrekk i motvind og tåke. Sikten var delvis ned i 50 meter. Merkelig nok gikk det mye bedre for mange av ungdommene i dag: Enten hadde de tatt med seg lærdom fra gårsdagen, eller så brukte de kompasset bedre når de ikke kunne se så mye. - Eller begge deler. Tåken lettet noe etterhvert, og de som startet noe senere enn oss hadde nok en del bedre sikt.

vaeret lordag sondag

(Bildet viser samlingsplass på lørdag og søndag. Fra Twitter til Robert Lines)

Sammenlagt over de to langdistanse-dagene var det August som var best fra oss: Han var den mest konstante løperen og endte på 10. plass.

2. Påskedag ble JK avsluttet med stafett. Her slo UFO'ene skikkelig til: Guttas føstelag vant, jentenes førstelag fikk sølvmedalje, jentenes andrelag ble nummer 9 og guttenes andrelag var på ca. 10. plass etter de to løpere som vi hadde på laget. Fantastisk avslutning!

Gutta-1-2-lag

(Håkon, Trygve og August løp på førstelaget. Olav og Alex på andrelaget.)

jenter-1-lag

(Jentenes førstelag med Synne, Nora og Idun)

Jenter-2-lag

(Jentenes andrelag med Karoline, Marieluise og Marie)

Forresten, Gutta: Dere vant en pokal! Men det er vandrepremie, så den fikk vi ikke med hjem. Men her er et bilde. Og "Halden SK" vil bli gravert inn bak årstallet 2014!

Pokal

Til alle deltakere: Tusen takk for turen!

Og har du flere bilder, eller vil du legge til noe i artikkelen: Send meg en mail, så oppdaterer jeg.

Til slutt noen lenker:
Resultater fra JK, alle 4 dager
Noen kart på nett
JK hovedside

Trygve sine kart
Håkon sine kart


Aktuelle aktiviteter

Halden Skiklubb har flere aktivitetstilbud tilgjengelig for både aktive, mosjonister og familier på tur. Her er noen av de:

Kontaktpersoner: haldensk.no/klubb/kontaktadresser

HSK på Twitter

HSK på Facebook