UFO Fjelltur

P6250009Søndag 24.6. var det en glad og spent gjeng av UFO's 13-14 åringer som la i vei fra Beitostølen etter vel gjennomført O-festival. Ferden gikk til Spiterstulen i Lom kommune hvor vi hadde base. Vel installert på rom i "Fjøset" smakte det med en 3 retters middag av god kvalitet. EN del benyttet kvelden til bading og andre til pakking for neste dags store utfordring.

 

 

Mandag var sekker pakket og alle klare til å bestige Galdhøpiggen. Ca 1300 høydemeter og 7 km vandring på sti, steinur, snø, is, mer steinur og snø nådde vi toppen. Det var mye fint vær på vei opp og vi håpet i det lengste på at toppen skulle være fri for skyer, men dessverre var skydekket for lavt og sikten begrenset. Målet var allikevel nådd og alle var fornøyde med sin egen prestasjon. Nedover gikk ferden raskere og tildels med noe aking og løping i snøen m.m. Turen ble såpass lang at middagen måtte utsettes noe, men den smakte ekstra godt. De fleste satte pris på litt tid tilavslapping etter middag.

Tirsdag stod Svellnosbreen og Eventyrisen for tur. Etter en utfordrende tur opp til breen i regn og vind, var mange kalde og slitne, men etter å ha fått på tørre klær, spist matpakke og beveget litt på seg, samt påmontert sele festet i tau og stigjern (brodder) på beina, var alle klare for en brevandring utenom det vanlige. På grunn av terrengforholdene rundt og under isen, presses denne opp ved foten og man får mange spennende formasjoner. Det ble klatring opp bratte sider, inn gjennom dype sprekker og over rygger med mye flott å se på og lære. På vei ned etter endt brevandring ble det aketur ned noen laaange snøsider, med voldsom fart og spenning. Turen tilbake til Spiterstulen gikk deretter lett og greit og bassenget lokket for mange.

Onsdagen var vårt opphold på Spiterstulen over og vi lastet inn i minibussen og satte kursen for Vågå. Her møtte vi Sjoa Rafting (litt forsinket) som tok oss med til Tessand hvor juving (vandre ned et tørrlagt elveleie) stod på programmet. Vi tok på oss våtdrakter og vandret opp skogen i spenning. Når matpakken var fortært begynte den kalde og morsomme turen med å bli våte og hoppe ut i en kulp. For mange ble dette et kuldesjokk, men de tok seg raskt inn. Vi vandret nedover elveleiet, hvor vi vasset, hoppet og rappellerte (klatring ned en fjellside med tausikring)ned en tidligere foss. Etter rappelleringen var de fleste litt kalde og vandringen fikk i gang varmen igjen. Det ble mye gåing og balansering på glatte steiner før vi kom til siste utfordring med et hopp på ca 6 m. En del valgte å gå rundt, men noen tøffinger hoppet. Håkon ble også med og hoppet fra ca 10 m. Med sol og varme var det deilig å få av seg våtdrakter og få på tørre klær. Når ny matpakke var fortært fortsatte vi med minibussen til Heidal hvor leiren til Sjoa Rafting lå og hvor det stod en lavvo klar til overnatting, lederne fikk en egen hytte :-)

På torsdagen var det tid for rafting på Ottaelva. Igjen var det på med våtdrakter og det var mange spente sjeler da vi kom til startpunktet. Her var det en demning med delvis åpne luker og hadde vi skulle starte over dette hadde det blitt litt vel spennende. Vi fikk instruksjoner og satte båtene ut nedenfor fossen og fikk terpet litt på utførelser før det første stryket. Det ble en opplevelsesrik tur med vannkrig mellom båtene, bading, lek og hopping fra fjellhyller på sidene. Vannføringen og dermed også farten var stor, noe som ga fine opplevelser. Etter endt båttur ble det skifting og lunsj før bussen vendte hjemover, kun med en raskt stopp på Lillehammer hvor lederne kom over knalltilbud på pølser i lompe. Vel hjemme i Halden stod mange spente foreldre og ventet på sine unge håpefulle som forhåpentligvis er noen erfaringer rikere.

P6250026 P6260054
P6270064 P6270081
P6280113

Aktuelle aktiviteter

Halden Skiklubb har flere aktivitetstilbud tilgjengelig for både aktive, mosjonister og familier på tur. Her er noen av de:

Kontaktpersoner: haldensk.no/klubb/kontaktadresser

HSK på Twitter

HSK på Facebook