Historisk presentasjon: Kart og karttegning i Halden skiklubb

Historisk presentasjon: Kart og karttegning i Halden skiklubb
Kategori: Historisk

Til alle som liker å titte på o-kart og kanskje også er litt historisk interessert, så er det her vedlagt en beskrivelse av karttegningen i HSK fra 1928 til 2016.

Klartjern og Remnevannet på gammelt kart

Her kan du lese om hvordan Edgar G. Andersen og Kåre Varting tegnet de første o-kartene til klubben før andre verdenskrig, om Edgar sitt første spesialtegnede o-kart ved Remne Vandet, om arbeidet som ble videreført av Steffen Steffensen og Roar Andersen, om NM-kartene til Fritz Køhn, Larry Erntzen og Hans Køhn, om Bård E. Andersen – en av skaperne til de moderne orienteringskart i Norge, om synfaringen og rentegningen til bl.a. Yngvar Nilsen og Morten Dalby, samt om innføringen av datateknologi, OCAD og Laserdata – en revolusjon i fremstillingen av

...
Del

Godt nytt år

Godt nytt år
Kategori: Historisk

Høiåshytta2014

Et riktig godt nyttår til våre medlemmer og brukere av marka, til våre samarbeidspartnere, til våre idrettsutøvere og alle forøvrig som er glad i Halden SK

Les mer …
Del

25-manna historikk

Kategori: Historisk

Oversikt over plassering i 25-manna siden 2000, samt oversikt over løpere på seirende lag.

Totalt har vi nå 89 løpere som har vært med å vinne 25 manna. Emil har vært med alle 7 gangene. Ida og Erik har vært med 6 ganger, men "25manna kongen" er Erik som i tillegg til sine seire for Halden også har vunnet to ganger med Södertälje. I løpet av disse årene har vi løpere fra 15 nasjoner som har vært med å vinne. Nye i 2015 var Spania, Sveits, New Zealand og Storbritannia.

Se også 25.manna sin historikk side: http://www.25manna.se/allman-information/historik/

Les mer …
Del

EM Historikk

Kategori: Historisk

Resultater fra EM. Totalt 8 Gull Individuelt og 3 i stafett. Emil Wingstedt har EM Gull i Sprint i 4 påfølgende EM og totalt 9 EM medaljer. Første EM medalje til en Halden-løper kom til Tore Sandvik i 2000 med bronse på Middel.

Les mer …
Del

Gode historier

Kategori: Historisk
Gjennom tidene har det skjedd mange morsomme (eller mindre morsomme) episoder i forbindelse med våre arrangement. Jeg har en drøm å kunne samle mange av disse en gang.
Les mer …
Del