UFO pinsetur

UFO pinsetur
Kategori: UFO

Lørdag 8. juni dro UFO-gjengen med familier (til sammen over 30 store og små!) til Hamar og tredagers pinseløp. Vi overnattet på Hamar vandrehjem og fikk med oss tre flotte o-løp i regi av Hamar og Løten orienteringslag. Selv med litt ustabilt vær hadde vi en kjempefin tur med mye moro og mange fine o-opplevelser!

 IMGP8314

Spesielt kan det nevnes at vi hadde med oss 2 nye UFOer og en UFO-pappa, som prøvde seg for første gang på flerdagers-orientering. Og Terje feiret et fint o-comeback. Videre deltok 4 tøffe gutter fra 8-10 år i klassen H9-10 der de klarte seg veldig fint. Det gro også veldig godt i barnegruppen med 3 deltagere i småtroll-klassen.

Takk for en flott tur og neste år sees vi i Kongsberg!

IMGP8235 IMGP8239
...
Del

Lørdagsmoro til nye høyder

Lørdagsmoro til nye høyder
Kategori: UFO

I helgen arrangerte UFO årets andre "lørdagsmoro", en trening som skal gi god o-teknikk-grunnlag under vinteren til de eldre ungdommer og motivere de yngre å lære mer om o-teknikk. For å få med seg flest mulig bør treningen være morsomt. Derfor kaller vi lørdagsteknikken - LØRDAGSMORO. Og dagens lørdagsmoro ble ekstra morsomt når 30 (!!) barn i alder mellom 8-16 møt opp. Med det slo vi til og med påmeldingen til elite-treningen, som arrangertes samtidig i skogen.

Siden været ikke var det beste til utendørs-trening flyttet vi enkelt og greit inn i skolen og gymsalen til Porsnes skole. Etter oppvarming med lek i gymsal ble det en gjennomgang av planlagt økt. Vi brukte et kart over skolen som innehold 6 (!!) etasjer og for å komme til postene skulle mange dører passeres og trappene mellom etasjene benyttes. Det høres enkelt ut, men var det ikke i begynnelsen. Deltagerne fikk en god innføring ved å løpe løyper over få etasjer for å bli kjent i bygget før de fleste

...
Del

Skisamling på Ål

Skisamling på Ål
Kategori: UFO

Årets skisamling ble arrangert på Liatoppen ved Ål i Hallingdal. Nesten 40 barn, ungdommer og foreldre tok turen opp til vinterfjellet. De fleste ankom torsdag, mens de største ungdommer kom med toget frem på fredag.

Fredagen ble benyttet til å bli kjent i området. Barn og foreldre kom allerede første dagen forbi 5 km-merket og storkoste seg enten på langtur eller i egenlaget hoppbakken. Lunsjen grillet vi i Eldhuset. Til Miguels stor frustrasjon var grillen ikke så enkelt å få i gang når gasflasken er tomt. Mens de mest sultne startet grilling i peisen fikk til slutt alle mat når Miguel fikk gasgrillen i gang til stor jubel av hele selskapet. På ettermiddagen fikk flere seg en fin kveldstur, mens barna lekte i stadion skiskytterstafett og "siste på ski"

...
Del

Mange nisser under UFOs juleavslutning

Mange nisser under UFOs juleavslutning
Kategori: UFO

Torsdag var det nissejoggen og juleavslutning for UFO. For både store og små var det først nissejoggen med mange aktiviteter på Høiåstunet under ledelse av juniortrenerne Idun, Karoline og Lise med sine nissehjelpere Hedda, Synne og Elisabeth.

Etter trening var det fullt hus med julehygge og premieutdeling inne på Høiåshytta. Og tenk, selve julenissen rakk også en tur innom.

Det ble trykket 2 premier for beste nissekostyme og Friskusmerke ble delt ut til de barn mellom 10-12 år som har vært med på mange aktiviteter i løpet av dette året.

Arnestatuetten, denne prisen tildeles beste 11/12-årige jente/gutt på kretsrankingen, gikk i år til Sigrid. Petters pris for beste prestasjon i Hovedløpet i år ble tildelt Sigurd for sin 6. plass på langdistansen.

Interoptiks innsatspremie for 2018 ble vunnet igjen av Sigurd. Kriteriene for denne prisen er størst oppmøte på treninger og løp gjennom hele sesongen.

Bildene under viser at det var stor stemning

...
Del

En flott avslutning for UFO i Borås

En flott avslutning for UFO i Borås
Kategori: UFO

I helgen dro nesten 40 HSK-ere til Borås i Sverige for å avslutte sesongen med O-Event. Det er en 3-dagers-sprint-løp med nattsprint på fredag, downhill-sprint på lørdag og sprint i dyreparken på søndag.

Fredag ettermiddag kjørte oss Halden-Taxi-bussen til Borås og skolen, der vi skulle sove over i helgen tilsammen med mange andre norske og svenske klubber. Etter at soveplassene var fordelt og sengene på plass dro vi til Borås-arena, som var samlingsplassen både på fredag kveld og lørdag. Her ble barna sendt i grupper til start som var rett ved siden av dyreparken. Noen var mer spente enn andre siden å sprinte rundt i byen etter leggetid var noe uvant for de fleste. Men alle klarte seg fint og barna storsmilte etter målgang. Vi spiste middag på arena og gikk mett og sliten tilbake til skolen.

Det ble en kort natt for de fleste og etter en svensk frokost med skolegrøt og rundtsykke dro vi tilbake til Borås Arena. Det var et stykke til start og mye oppover, men skal

...
Del

Skrekk og Gru eller var det Skoklepurka?

Skrekk og Gru eller var det Skoklepurka?
Kategori: UFO

I år prøvde vi en ny vri for Skrekk og Gru. Følte man seg tidligere trygg i skogen rundt Høiås skulle Skrekk og Gru forrige torsdag lære barna at Høiås er ikke like ufarlig som vi tidligere trodde.

Det var passe kaldt og mørkt, hvis ikke litt unaturlig mørk en vanlig torsdag på Høiås. Var det Skoklepurka som hadde slukket lysene i lysløypa?.

Barna fra 9-12 år ble inndelt i 5 lag, og etter en trygg tur langs Høiåsveien møtte vi Høiås-heksa. Hun hadde mistet alle skoleelevene sine i skogen og vi fikk hjelpe henne å finne disse. Men, det vi fant var ikke vanlige elever...

Hør møt vi mange merkelige dyr som spratt fram, klovner som fulgte etter oss og døde elever som hadde blitt av med diverse kroppsdeler. Aldri har det vel vært så godt å se Høiås og et bål i enden av løypa. Ikke fordi vi frøs, men fordi da visste vi at vi var trygt i mål og kunne kose oss med pølser og drikke som heldigvis ingen hadde tatt fra oss. Det hjalp også at vi etter hvert kunne

...
Del

O-Troll-leir

O-Troll-leir
Kategori: UFO

I helgen var noen av våre 9-13 årige O-troll på O-troll-leir i Moss. Oppmøte var på lørdag ettermiddag ved OK Moss sin klubbhytte. Derfra gikk det en aktivitetsløype opp til Skiklubbhytta. I løypa fikk barna samle inn poeng ved å finne flest mulig poster og oppgavestasjoner skulle besøkes. I en hinderløype skulle lagene gå sammen 2 runder med mest mulig lik tid, treffsikkerheten skulle bevises i kastkonkurransen, huskeferdigheten ble testet i Pokemon-konkurransen og en bratt bakke skulle løpes opp så rask som mulig. Fremme på hytta slo barna leir før det ble servert middag. Frem til kveldsmaten og natten lekte barna masse ute, hodelyktene ble testet og popcorn ble poppet. Natta var kort men lenge nok til å samle kreftene. Etter at alle hadde pakket sammen ventet en o-løype ned til klubbhuset, der vann-volleyball-konkurransen utfordet barna. Leiren ble avsluttet med stikkball i myra. Barna ble overlevert sliten og fornøyd og vi håper på minst like mange HSKere neste år, når Halden

...
Del

Sport8-serien finale

Sport8-serien finale
Kategori: UFO

I dag ble Sport8-ungdomsserien avsluttet med finaleløpet på Høiås. Gudmund, som løpsleder, arrangerte en flott avslutning, til og med været var bestilt i forkant! Tusen takk til alle som bidro til at barn og ungdom koste seg i flotte løyper og med masse godt fra kiosken etterpå.

Vi stilte med 21 (!!) barn i N-åpen og 7 barn i D/H10, hvorav 4 løp for første gang i denne klassen. Dette lover godt for rekrutteringen i klubben! Tilsammen stilte 50 barn og ungdommer og det uten juniorer, som var på NM. Fantastisk!

Vi klarte å vinne 3 klasser i Sport8-serien (N-åpen, D/H17-20 og D/H13-20C). Og neste år har vi større planer! Dagens innsats ledet til en flott 2.plass i klubb-konkurransen, bare snaue 20 poeng bak Fredrikstad.

Med det er årets Sport8-serien avsluttet, men det kommer flere anledninger til å løpe i skogen under høsten. Først ut er tirsdagsløpet nå på tirsdag. Ikke la dere skremme at vi kaller det 25-manna-testløp. Det finnes både N-, C- og A-løyper,

...
Del

Høstens første lørdagsmoro for UFO

Høstens første lørdagsmoro for UFO
Kategori: UFO

Denne helgen startet vi med høstens første lørdagsmoro, som er et ekstra treningstilbud for de eldste UFOere, men alle andre ivrige ungdommer er så klart også hjertelig velkommen. I dag fikk vi besøk av FSK som ga god sparing i løypa.

Treningen startet med o-intervaller i festningen før hele gruppen deltok i Kanonløpet. Det var mange slitne kropper på vei tilbake fra klokketårnet men etter litt mat kom energien rask tilbake.

Tommel opp for en fantastisk innsats av våre ungdommer en lørdagsformiddag!

IMGP4829

IMGP4841

IMGP4851

IMGP4873

IMGP4961

 

Del