Halden SK goes Virtual Reality

Halden SK har besluttet å legge betydelige ressurser i fremtidig utvikling av orienteringsarrangement innom virtual reality (VR). Og timingen med Facebooks oppkjøp av Oculus Rift kunne ikke vært bedre.

Oculus-Rift-on-grandma-tn1Halden SK ønsker å være ledende innom arrangement og ser at utviklingen går raskere enn forventet innom virtual reality. Med teknologier som muligjør orienteringsopplevelsen nesten tilnærmet virkeligheten, ser vi ingen grunn til at ikke at det er dette som er veien videre for o-sporten. For å få en kick-start på prosjektet vil det allerede på årets Norwegian Spring bli to testklasser med benevnelsen VR-Elite og VR-Primary. Vi tror at spesielt ungdom vil strømme til o-sporten igjen og ikke minst lathanser og treningslate kan få sin store mulighet innom toppidretten. Andre målgrupper vil være eldre, som f.eks er dårlig til beins, men som nå kan komme ut i "naturen". For det er nok helt sikkert at dette blir eliteidrett på høyt nivå.

Vi tror også at NOF vil enklere nå sin 1% målsetting med igangsetting av dette prosjektet og at store målgrupper kan nås gjennom IT teknologien.

Ønsker du å vite mer om prosjektet, ta kontakt med Halden SK. Og ønsker du å være med allerede på Norwegian Spring, ta kontakt med løpsledelsen for å kunne melde deg på i riktig klasse. Vi ønsker "forsøkskaniner".


Aktuelle aktiviteter

Halden Skiklubb har flere aktivitetstilbud tilgjengelig for både aktive, mosjonister og familier på tur. Her er noen av de:

Kontaktpersoner: haldensk.no/klubb/kontaktadresser

HSK på Twitter

HSK på Facebook