Bjørn Ekeberg vs Martin Vister

EkebergogVister De ble på lørdagskjappen henholdsvis nr 1 (Bjørn) og 2 i H21 på mellomdistansen. Der skilte et lite minutt i Bjørns favør og han tok også stikket på Smaalende løpet dagen derpå. 

Også denne gang med Martin som nummer 2, ett minutt bak Bjørn.
Som da Norges beste løpere på hjemmebane når EM gutta var i Portugal, synes vi da var på sin plass å høre litt nærmere med dem om hvordan status er p.t. Vi stilte følgende 5 spørsmål og nedenfor følger svarene fra Bjørn og Martin.
1. Er du fornøyd med treningsgrunnlaget og formutviklingen så langt? 2. Var det kjipt å ikke komme med til EM? 3. Hva legger du i Norwegian Spring helga? 4. Hva er årets hovedmål? 5. Status 10Mila og sjansene for din klubb pr idag?

Bjørn Ekeberg – IL Tyrving

1. Jeg har trent bra i vinter selv om det har blitt litt mindre løping enn planlagt. Det er fortsatt en stund til jeg skal være i toppform og jeg stoler på at den jobben jeg har gjort er bra nok.
2. Ja. Jeg ønsker alltid å være med der det skjer. I år er VM det store målet og jeg planla ikke å være i form under testløpene til EM, og med sykdom rett i forkant ble prestasjonene under testløpene dessverre ikke bra nok. Uansett har jeg fått trent veldig bra de siste ukene og er godt forberedt på det som skjer fremover.
3. Norwegian Spring blir viktige løp for å bekrefte formen og få målt meg mot resten av eliten. Siden det er såpass tidlig på sesongen kommer jeg til å fokusere på gode tekniske gjennomføringer.
4. VM mellomdistanse er sesongens store mål og med meg på veien har jeg lyst til å løpe bra på WC i Kongsberg. Jeg fikk mye god erfaring på VM i fjor og i år ønsker jeg å ta ett steg videre og kjempe om topp 6.
5. Vi har et bra lag i år om alle holder seg friske og skadefrie, og vi mener vi kan kjempe om en plassering blant de 10. Vi reiser til Eksjö i påsken for å gjøre de siste forberedelsene. 

 

Martin Vister – Järla (Indre Østfold OK)
1) Jeg er veldig fornøyd med vintertreningen. Jeg har kunnet trene som jeg vil og ikke hatt noen nevneverdige problemer. Formutviklingen nå fram mot sesongen er jeg fornøyd med.
2) Jeg er ikke skuffet over at jeg ikke kom til EM, da jeg i utgangspunktet ikke hadde det som hovedmål før sesongen. Men jeg er veldig skuffet over at jeg ikke klarte å prestere bedre enn det jeg gjorde på testløpene. Det ble litt for lite tenking på det tekniske og bare masse vilje til å få et bra resultat både på sprinten og mellom. På langen handlet det om å finne tilbake til seg selv, og det klarte jeg. Det løpet er jeg fornøyd med.
3) Jeg legger mye i Norwegian Spring. Det er NC-åpning, bra konkurranse og jeg har tre gode sjanser til å løpe bra orientering. Jeg gleder meg masse!
4) Mitt hovedmål i år er å løpe Euromeeting.
5) Vi i Järla ligger i bra rute til 10mila. Mange løpere har tatt steg på individuelt plan, blant annet Alain, Christioph og Kaspar som løp seg inn på WC-laget til Sveits, i tillegg til flere av svenskene og nordmennene inkludert meg selv. Men vi er veldig tydelige på at det må løpes disiplinert hele stafetten gjennom og at man aldri kan ta noe på forskudd. Vi gleder oss veldig!

Vi ønsker begge gutta lykke til og ser fram til å ønske dem velkommen til Halden om en drøy uke.

 


Aktuelle aktiviteter

Halden Skiklubb har flere aktivitetstilbud tilgjengelig for både aktive, mosjonister og familier på tur. Her er noen av de:

Kontaktpersoner: haldensk.no/klubb/kontaktadresser

HSK på Twitter

HSK på Facebook