Mattias Karlsson: I'll be back

Mattias Karlsson kom til HSK som siste års junior og har tatt stadige trinn i utviklingen. Med uttallige gode stafettresultater, kvallifisering til landslag og mesterskap har det gått slag i slag. Denne våren har ikke gått like bra og forrige helgs EM-testløp var skuffende.

MattiasK

Mattias var svært skuffet selv over å ikke komme til EM som var et mål. Men som han sier selv: -"Det er bedre å ikke være med og heller bygge opp formen slik at man kan fokusere mot VM. Jeg følte meg sliten og løpene satt ikke som det skulle". I fjor tok bl.a. Mattias bronse på SM sprint, mens det i år ble en 10 plass. Og når det ble heller dårlig på mellom og langdistanse, var EM-plassen langt unna denne gangen.

Men Mattias sturer ikke av den grunn og ønsker å snu dette til det positive med mer fokus på VM i Trondheim. Dessuten er det en spennende stafett i Finland i midten av juni. -"Der har vi svært lyst til å gjøre det bra". Vi skjønner at gutta har diskutert taktikk og etapper uten at vi går noe videre i detalj på dette her.

Og at Mattias er sugen, er ingen tvil om og som han selv uttrykker det:
-Efter tre mediokra insatser i helgens test-tävlingar i Sverige så blev jag inte uttagen till EM i Bulgarien. Och inte heller till Nordic tour. Jag satsade på att kvalificera mig denna helgen och har tävlat sparsamt innan i vår. Det visade sig vara ödesdigert. Självklart är detta tråkigt men är enbart besviken på att jag inte presterat på den nivån jag är kapabel till. Har inga bortförklaringar utan kommer att bearbeta detta och gå vidare mot nya utmaningar!

Vi tror at Mattias klarer å snu dette og kommer sterkere tilbake i løpet av sesongen. Det gjelder å legge lista høyt og få fokus. Og han fortsetter:
-Framöver kommer målsättningen att vara inriktad mot VM-läger i mitten av juni, VM-tester i början av juli och VM i Trondheim i augusti. Motivationen till dessa aktiviteter är hög! Nu får jag tid att lägga en stabil träningsgrund som kan spetsas framåt sommaren.

Vi ønsker Mattias lykke til med forberedelsene og ser fram mot de store konkurransene i det nærmeste. Og da kanskje først og fremst Jukola-stafetten om en snau måned.

LeedsMattias