Orientering er gøy!

UFO_2012_Alle_HANå starter Halden skiklubbs o-gruppe opp igjen torsdagstreningen på Høiås. Torsdag 23. august ønskes nye barn og ungdommer spesielt velkommen. Ungdomsgruppa kalles UFO og står for Ung Frisk Opplevelse. De siste årene har det vært en jevn økning i antall barn og ungdommer på UFO. På torsdagstreningene pleier vi å være mellom 40 og 50 «UFO’er», men både skogen og Høiåshytta er stor, så det er plass til enda flere!

Idun Kristine Felde Olaussen, Karoline Aune og Nora Torgersen er tre 13-åringer som allerede har vært med i UFO noen år nå. De går i 8. klasse på Strupe ungdomsskole.

-Alle stemmer i at det er veldig mye sosialt i UFO-gruppa, det er for eksempel torsdagstreningene med kveldsmat på Høiåshytta, turer på fjellet, sykkel- og kanotur, orienteringsløp og skiweekend på Sjusjøen for å nevne noe.UFO_2012_bilde_2

-Det morsomste er gjørmeløpet på O-festivalen, da blir vi skikkelig møkkete sier Idun! Karoline trives veldig godt med alt friluftslivet som hun får være med på i UFO-gruppa. Jeg synes badinga etter trening på torsdager på Høiås er helt topp forteller Nora. Alle tre synes det er skikkelig moro å trene sammen med verdens beste orienteringsløpere.

Vi har fått mange nye venner gjennom orienteringa og håper at flere har lyst til å bli med i UFO-gruppa i Halden skiklubb.

Leder av UFO i Halden skiklubb, Geir Torgersen forteller at treningen er organisert i tre grupper inndelt etter alder. Ungdommer fra 13-16 år driver orienteringstrening i skogen rundt Høiås. Noen av de eldste har vært med i flere år, men også i denne gruppa finnes flere nybegynnere. 10-12 årsgruppa har en god blanding av uteleker og orientering. Den yngste gruppa er for barn mellom 7 og 9 år og her er det mest utelek i området rundt Høiåshytta som gjelder. Selv om det er mange trenere på denne gruppa, er det en fordel hvis de yngste barna får litt hjelp av mamma eller pappa under treningen.

Foreldre som kjører opp til Høiås på torsdager blir ofte igjen mens barna trener. Det er en ypperlig anledning til selv å ta seg en løpetur, sier Torgersen, og oppfordrer nysgjerrige til å lese mer på www.haldensk.no eller møte opp på Høiås førstkommende torsdag klokka seks.

OlavUFO