De yngste koste seg i lagkonkurranse under Halden O-meeting

HSK-gjengen før lagkonkurransen

HSK-gjengen før lagkonkurransen

Under helgas Halden O-meeting arrangerte klubben for første gang lagkonkurranse for de yngste deltakerne, i aldersgruppen 7-12 år. Lagkonkurransen gikk parallelt med ungdomsstafetten lørdag formiddag, og det var en stor flokk unger som myldret ut fra starten og inn i skogen på jakt etter poeng og spennende opplevelser.

Lagkonkurransen bestod av en rekke poster i skogen som gav ulike antall poeng. Lagene planla og bestemte selv sin egen rute, og skulle ta så mange poeng de klarte i løpet av timen de hadde til rådighet. Brukte de mer enn én time vanket det straffepoeng for hvert minutt de gikk over fristen.

I tillegg til vanlige poster var det flere bemannede poster med spesielle utfordringer og oppgaver. I hinderløypa var én av postene gjemt inni et rør, og de måtte krabbe gjennom to tauhinder for å få tak i de andre postene.  På klatreposten måtte de klatre bort tauhinderet for å få stemplet på ekstraposten, mens det ved steinposten var gjemt tre ekstra stemplingsenheter inni steinura. For noen var nok høydepunktet bonusposten, der det vanket en godteribit eller to på deltakerne. Quizposten viste seg å være mere utfordrende for noen lag enn andre, kanskje særlig de svenske, men de aller fleste lagene fikk mer rett enn feil.

Dagens høydepunkt for mange var nok å fange Ertekroken, som hadde med seg sin egen stemplingsenhet. Allerede før start kom han for å piske opp stemningen, og stengte av hele utløpet, før han sprang til skogs. Med fløyte og grønn frisyre er det ikke så lett å gjemme seg, men han var rask, så barna måtte jobbe for å få tak i ham og få ekstrapoengene.

Tilbakemeldingene fra barn og foreldre var gode etter løpet, og kanskje er dette noe vi kan gjenta kommende utgaver av Halden O-meeting.

Det var UFO-gruppa som hadde ansvaret for lagkonkurransen i år, og en stor takk går til Bodil Helgerud som har laget en spennende løype og mange morsomme ekstraposter. I tillegg hadde det ikke vært mulig å gjennomføre dette uten velvillige UFO-foreldre som stilte opp som postvakter, Marius Bjugans sine finurlige poengberegningssystemer og ikke minst Øyvind Stokseth, som velvillig stilte opp i grønt antrekk og bød på seg selv som Ertekrok.