Skispor i Høiåsmarka 19.2.

Vi kan melde om svært fine forhold i Høiåsmarka i dag. Personlig gikk jeg fra parkeringsplassen ved Asakveien og lysløypa opp til Høiås. Gode parkeringsmuligheter her.

Skisporet i lyslløypa var greit, det samme kan sies om 2 km trasse på Høiåsen. Dagens store beholdning var imidlertid rundløypa om Tutjern. Kan gå inn ved Ekelimoen (300 m syd / vest for gården) og følge veien et stykke før den går videre bortover mot Tutjern. Her er det kjørt opp med den nye spormaskinen og scoteren. Det var flotte spor om Tutjern og videre opp til Danseberget (veien fra Bjørbekk krysser). Det var kun et sport og pass på motgåene trafikk i løypa. Videre går det her spor til Kjølen og ned til parkeringsplassen ved Riksveien. Her er det kjørt opp parkeringsplass (husk 20,- i kasse til grunneieren) og enkelt å komme seg ut i marka herfra. For de som vil ha en raskere veie til Høiås fra Kjølen må gå litt i traktorsporet på veien (nylig hogst), men det går helt fint. Da er man straks oppe på myrene nord for hytta og sola i fjeset.

I morgen søndag blir det nok en fantastisk dag i sporet og det kan bli trangt på parkeringen. Vær tidlig ute og nyt dagen.