EM i orientering med mange HSK'ere

Denne helgen starter EM i orientering i Bulgaria og HSK har en stor tropp med løpere som er kvalifisert. EM går hvert annet år og forrige gang var Anne Margrethe Hausken EM-dronning med den store 2008-sesongen. I år er Kiril Nikolov en god medaljekandidat på sin "hjemmebane".

KirilN

Anne Margrethe stiller ikke denne gangen og er hjemme med et kne som trøbler litt. Men klubben har flere medaljekandidater på plass og det blir spennende å følge konkurransen utover i uken. Første finalen er i morgen (søndag) på sprint. Her har vi flere mulige medaljekandidater på sprinten. Bl.a. Kiril Nikolov som løper på "hjemmebane"  og har EM som sesongens store mål . Vi tok en prat med Kiril som er på plass på dagens åpningsseremoni. Vi spør om hvilke distanser som han har best muligheter på? "Det er Sprint og Long hvor jeg har best mulighet, uttaler Kiril. - men løper også middle, men ikke stafett så det blir alle de individuelle konkurransene, forteller Kiril videre.

-Det blir ingen overraskelser når det gjelder terrenget og man må gå en del på kompasskurs hvor det er lite detaljer. På finalen i middle og lang blir det en del "steaper" men dog ikke veldig bratt.

Siden Kiril har gode medaljemuligheter individuelt, blir han spart på stafetten hvor Bulgaria ikke har et lag som kan kjempe i toppen. Vi ønsker Kiril lykke til og håper på suksess denne uken.

På morgendagens sprint blir det en mix av by- og skogstrerreng og vi skal følge finalen med argusøyne fra sofakroken. Dette blir en mulig god HSK distanse og blir det medalje(r), spretter vi champisen.

Link til EOC-2010 her

HSK løpere på plass:
Emil Wingstedt, Olav Lundanes, Ida Marie Næss Bjørgul, Mats Haldin, Søren Bobach, Torben Wendler, Celine Dodin, Vincent Coupat, Kiril Nikolov, Iliana Shandurkova og Vendula Klechova.

Vår trener Kenneth Buch er også på plass i Bulgaria og følger mesterskapet tett på.