Olav nr 5 og dobbelt i H21E

Olav_NM_2009Nordic Orienteering Tour (og world cup) ble i dag avsluttet med jaktstart. På Jukola-feiringen på onsdag fikk Olav Lundanes utfordringen fra de andre HSK-erne - "det er de 6 beste som får premie". Olav ser ut til å ha tatt utfordringen og løp inn med dagens nest beste tid til 5. plass med kun kort avstand til 3.plass. Mats Haldin hadde ikke samme farta i løypa, men vant spurten mot Merz om plass 8. Vinner ble Audun Weltzin som inhhentet Hubmann og løp i fra han. I dameklassen vant Simone Niggeli Luder med 5. min. Haldens ene håp, Celine Dodin, kom inn sist i rekka som gikk fra plass 5 til 15. Ida Marie Næss Bjørgul holdt en lavere fart, men klatret til nr 32.

I O-festivalen sin herre eliteklasse ble det mer Halden moro - her var det løpere som vil til VM...

En av de er Mattias Karlsson som forsvarte ledelsen fra i går. Han vant 6.sek før en fransk Haldenser som også vil til VM. Vincent Coupat hadde dagens beste løpstid - og liker seg tydeligvis i tet for tiden. Jon Pedersen begynner også å komme i form og ble nr 5. Bjørn Eriksen ble nr 10 og Øyvind Helgerud nr 14. Oppløftende også å se at Torben er tilbake på start etter skadeproblemer.

I dameklassen startet ikke 3-er far i går Iliana Shandurkova. Beste Halden dame ble da Lea Vercelotti på plass 7. I juniorklassen ble Ane og Julie hhv nr 9 og 11 i D19-29E, Malena ble nr 30 i D17-18E, Petter ble nr 10 i H17-18E og Mats nr 17 i H19-20E.

Alle live resultater fra eliten er her og offisielle her.