Festen kan begynne

Til søndag braker årets begivenhet i norsk orientering løs, O-VM i Trondheim. Selv har resten av Halden Skiklubb gjennomført det 12. Grenserittet med ny deltagerrekord på lørdagen i forveien. Et arrangement som etter hvert har blitt grunnlaget for den satsning vi kan gjøre i O-gruppa og klubben for øvrig.

Nå skal vi ikke dvele så mye mer med Grenserittet i denne omgang, uten at jeg vil si en kjempestor takk til hele klubben som er med og sørger for at dette blir en strålende sykkel- og idrettsfest i Strømstad – Halden i helga.

På søndag er over 50 HSK supportere også på plass på Sprint-finalen i Trondheim sentrum. På Singsaker Sommerhotell vil vi ha base, hvor Eirik og Anne holder i trådene.

Jeg ser med spenning fram til denne o-festen. Og spenningen er først og fremst basert på drømmer og forventninger på vegne av våre egne løpere.

Mange har hatt dette som et mål i flere år, og trent med tanke på kanskje en spesiell distanse. Og så vil alt bli avgjort av relativt få minutter i løpet av en ettermiddag i de trønderske skoger. Både gode forberedelser og dagsform vil bety alt for den som vil stå helt på toppen. Men ingenting er avgjort på forhånd.

Fra HSK er det mange løpere med og noen av dem er relativt hete medaljekandidater. Jeg krysser fingrene for dere alle og håper at forventninger og drømmer kan bli oppfylt denne uken.

Det blir først og fremst artig å se om våre løpere kan utfordre de store stjernene som bl.a. Simone Niggli, Helena Jansson, Thierry Gueorgiou, Fabian Hertner og Daniel Hubmann. Disse må finne seg i å være blant de største favorittene selv om vi løper i norsk terreng og har en viss fordel av dette. På en god dag vil dog flere av våre ha meget store sjanser.

En HSK-medalje henger meget høyt og klarer klubben 2-3 individuelle medaljer må vi være meget fornøyd. Som publikummer skal vi uansett glede oss over gode prestasjoner, enten det blir pall-plasseringer eller ikke.