Emil Wingstedt nr 6

Emil gjorde et godt løp i dag og ble nr 6 på sprinten. Kun 4,5 sekunder fra gull. Tidenes jevneste VM sprint og Emil ble dessverre sist blant 6 jevne løpere. Personlig hadde jeg stor tro på medalje for Emil i dag men det ble bare nesten i Trondheims gater. Uansett gratulerer til Emil for et godt løp og nok en gang med et resultat i helt toppklassen.

Kiriil Nikolov, Søren Bobach og Celine Dodin gjorde også greie løp og var med å skape stemning.

Som tilskuer på dagens sprint var det spennende, men samtidig litt rotete. Speakerne holdt oss inne i situasjonen, mens TV produksjone/ storskjerm ikke klarte å være på høyden. Manglende tider og også feiltider førte til at man ikke var helt à jour til enhver tid. For uinnvidde måtte dette fortone seg som uproft og litt ”hjemmesnekret”. Men bevares, stemningen var helt topp på torget i Trondheim og arrangøren hadde gjort en meget god jobb med å skape stemning på arenaen. Det var mye folk, antagelig 95% o-løpere og de fleste synes nok dette var spennende. Hvordan det var å sitte hjemme, får vi sikkert tilbakemeldinger på.

Sveits sine super løpere holder stimen og tok 2 gull. Men jeg blir ikke overrasket om dette blir de eneste også i dette mesterskapet. På onsdagens langdistanse blir det helt åpent, både i herre- og dameklassen. Blir spennende å se hvem som behersker terrenget best og jeg har en svært god følelse på at Halden SK får en medalje eller 2 på denne dagen.

Vi gleder oss videre og jeg et snart nødt til å trene litt sykkel….