2 sølv til Norge

Det ble to sølv til Norge under dagens VM stafetter.  Anne Margrethe Hausken løp 2. etappe på det norske damelaget og Olav Lundanes løp 3. etappe på det norske herrelaget og dermed 2 sølv også til Halden.

Damene løp jevnt og godt, men måtte til slutt se at Finland slo dem i en meget jevn duell da Mina Kaupi løp fra Marianne Andersen fra nest siste til siste post. Anne Margrethe Hausken løp den andre etappen for Norge og vekslet som nummer 3 ca 3 minutter etter Sverige og Finland. Første etappe ble løpt av Elise Egseth som også vekslet som nummer 3 bare sekunder bak teten.

Det norkse herrelaget med Olav lundanes på siste etappe var med i tetkampen hele veien. En klynge bestående av 7 lag løp sammen ut på siste etappe. Frakrike med Thierry Gueorgiou dro hart i begynnelsen av siste etappe og flere lag hadde problemer med å følge, men alle 7 lagene hadde kontakt med hverandre helt til ca halvveis. Der ble en gaflingspost ganske avgjørende og Frankrike med nevnte Gueorgiou og Russland fikk en liten ledelse som følge av en litt kortere gaffling. Norge med Olave Lundanes ledet ann forfølgerne ca 1 munutt bak. Med ca 2 km igjen og rett før runding kunne alle yilskuerne se at Gueorgiou hoppet over en post og dermed var Russland alene i tett. Olav forsøkte så godt han kunne å ta igjen Russland med avstanden var for stor på den siste lille runden og det ble derfor gull til Russland og sølv til Norge. Sveits tok 3. plassen. På de norske laget løp foruten Olav, Carl Waaler Kaas 1. etappe og Audun Weltzien 2.etappe