EM-lang: 5 av 7 videre

MariMari (i Tiomila 2012) EM 2012 fortsatte i dag i med kvalifisering over langdistanse. Og som i går var samlingsplass på Høgberg som mange HSK-ere kjenenr fra Vasaloppet. For Haldens o-løpere endte det med at .. av .. gikk videre: Mari, Celine, Vendula, Søren og Olav.

Blant damene vant Tatiana Ryabkina heat A før Lena Eliasson. Her var ingen HSK-ere med, men vi merket oss at Emma Johansson (Norge) ikke klarte finalen, likeledes ei fra Sveits. I heat B vant Simone Niggeli suverent foran Minna Kauppi som igjen haddeett minutt til nr 3 Tove Alexandersson og et nytt minutt til vår Mari Fasting. Celine var her nr 10, 11min bak. Iliana måtte bite i det sure eplet med plass 18, men med hele 1:46 opp til finaleplass. I heat C vant Merja Rantanen før Tone Wigemyr. Vendula ble nr 8, drøyt 3 min bak. Her ble Kine Gulliksen (Norge) nr 18. Anne Margrethe, Ida og Lea løp ikke lang. Her er alle dameresultat. Tipset er at det er damene i Heat B som vil bli de hardeste også i finalen - dvs at Mari fortsatt ikke skal avskrives.

SorenSøren - en outsider i herrefinalenBlant herrene vant Dmitry Tsvetkov Heat A før Matthias Müller og Audun Hultgren Weltzin. Ingen Halden-løepre var her involvert hvor det ble en tøff kamp om plassene. En som klarte det var den norske debutanten Bjørn Ekeberg - gratulerer. Andre som falt ut var Leif Bader (Tyskland) med 4sek, Olle Bostrøm (Sverige) med 19sek og Kiril Nikolov (Bulgaria) med 49sek. Heat B ble vunent suverent av Anders Nordberg før Anders Holmberg og Mathias Merz. For vår Lacho ble dette for tøft og avstanden for lang til kvaltiden. I heat C vant Olli-Markus Taivainen før Thierry Guergiou og Johan Runesson. Søren og Olav kvalifiserte seg greit videre med knapt 3 min bak på plass 8 og 10. Dæhli og Coupat løp ikke langdistanse, men starter i sprint. Her starter også Mattias Karlsson. Her er alle herreresultat. Tipset er at finalen vil stå mellom Nordberg og Guergiou i hard kamp med vår Olav Lundanes - som har lovet å kjempe om medaljer i alle finaler. Men, se også opp for veteranser som Ikonen, Novikov, Kärner og løpssterke Scott Fraser. Kvalifiseringa har vel strengt tatt kun sagt at Bostrøm  et co ikke får være med å kjempe om medaljene...