EOC er i full gang

Hausken_copyMed dagens kvalifisering til mellomdistansefinalen som går på selveste 17. mai, er EOC i full gang. Og det ble med et godt HSK-smell også. Både Olav Lundanes og Anne Margrethe Hausken Nordberg vant sine heat med god margin, og viser med dette en god form innledningsvis.

Totalt ble det 8 av 12 HSK deltagere som tok seg til finalen på torsdag. Det er 17 løpere i hvert heat som gikk videre, og spesielt i herreklassen var det jevnt og trangt i nåløyet for å komme videre. Magne Dæhli tok en fin 7 plass og Søren Bobach kvalet inn på en grei 15 plass.

Vincent og Lacho klarte ikke kravet denne gangen og for dem må vi ønske lykke til i neste omgang.

I dameklassen fikk vi også inn Mari på en fin 7. plass, Celine på 10.de, Ida på delt 15.de og Vendula på 17.de og siste kvalplassen. Iliana bommet på første post og hadde ingen god dag, og røk med dette ut av finaleheatet. Lea klarte heller ikke finaletiden.

For Norge forøvrig er dagens kvallik lovende og det var mange gode norske prestasjoner. Det er tydelig at Carl Waaler Kaas har funnet formet og ble nummer 2, kun slått av Olav i dag.

Nå er kvalikk og finale, to helt forskjellige konkurranser og vi skal ikke tippe noe utfall til torsdag. For mange er det viktig å komme godt i gang, skaffe seg en god  startposisjon og stille best mulig forberedt til selve finalen. Vi leser på bloggen til Mari at det var et teknisk godt løp og en planlagt god start. Mari og Anne Margrethe har vist svært god form tidligere dette året, og begge har gode muligheter i finalen til topp 6 plasseringer. Da må alt klaffe og har man dagen, kan hva som helst skje. Både Helena Jansson, Tove Aleksandersson, Simone Niggli og Minna Kauppi er alle hete kandidater som våre må bryne seg skikkelig mot. Den som skal vinne, har ikke rom for så mye misser.

Våre øvrige Celine, Ida og Vendula, kan med prikkfrie løp sansynligvis kjempe om en topp 12 plassering

I herreklassen blir det det tøft med russerne Novikov og Tvetskov, Therry som vanlig, Daniel Hubmann foruten de norske med Olav og Carl i front. Og Sverige på hjemmebane regner vi med har flere kandidater til pallplass. Johan Runesson med heatseier, kan ta medalje.

Audun og Magne vil være mer outsidere. Audun kan ta en medalje med et prikkfritt løp, da kapasiteten er der i dur og moll. For Magne er dette debuten i seniormesterskap og med en plass blant de 10 beste, vil dette være meget godt av Magne som stadig er i utvikling og tar nye steg mot toppen. Hva Anders Nordberg kan klare blir også spennende og han er absulutt kapabel til medalje på en god dag.

Vår sistemann blant gutta er Søren Bobach og med en klokkerent løp, kan Søren komme høyt opp på listene.

Vi ønsker våre kvinner og menn lykke til.