Høiås Saucony Day Cup 3

VincentDagens vinnere i Høiås Saucony Day Cup ble Vincent Coupat og Vendula Haldin, og i sammendraget begynenr det nå å bli et riktig rotterace hvor 3 damer og 5 herrer er i posisjon for å ta ledertrøya etter neste løp. 39 løpere til start i kulda - og som flere påpekte "for dette står man opp frivillig på en lørdag før sola står opp"

Første par ut var Emil og Mats, og utgangspunktet var klart. Dersom Mats ikke tapte for mange poeng ville han dra hjem med ledertrøya for herrer - men hvis for mange kom før han på lista og avstanden til vinneren ble for stor - så ville tittelen her ha vært "Olav leder fortsatt Høiås Saucony Day Cup". I Dameklasen stilte ikke Hanna Haugen Nordbrøden så både Gry Granstedt, vendula Haldin og Bodil Holmstrøm kunne ta over ledelsen.

Utfordringen var parstart og 2 gaflede runder. Løypelegger var Night & Day Cup Captain Erik Nordbrøden. Og - så det er sagt - denne jobben gjorde Eirik med glans - ihvertfall om man skal ta tilbakemeldingene på løypa fra løperne på alvor.

Som sagt først ut Mats og Emil - og Emil stormet rundt løypa. Om det var på grunn av stor supportgjeng med varme pølser, Tassen sin høylydte jamring, forventninger om varmere klima i badeland eller rett og slett at Emil faktisk har trent i jula .. derav kan man spekulere .. men ledertid ble satt og Mats måtte gi snaut 3 minutter.

Et svar kom kort etter da fjorårets vinner av Day Cupen Erik straffet tiden til Emil med 1:23. Erik som etetr utsagn har tilbrakt jula med trening og god mat. Deretterkom jyplingen Nordbrøden, tvillingpappa Pedersen og veteranene Sandvik og Carlsson inn på bedre tider enn Mats. Men også, Anders Vister, Stokken og Hegis på dårligere tidere. Spenningen lå på siste par. Mts tålte at både Vincent og Espen Jakobsen slo han - men ikke med for mye. Vincent gjorde en god jobb og vant med 1:28, men avstanden ned til Mats ble ikke stor nok til å forhindre at Mats tok med ledertrøya hjem. Stillingen er nå Mats 203, Olav 200, Øyvind H. 181, Erik 169, Emil 169 - så ved neste løp - så er spenningen enda større.

I dameklassen startet Vendula og Bodil i siste par. Den interne duellen vant Vendula med 1:06. Gry måtet ta til atkke med 7.plass etter å ta tapt med sekunder mot Iliana og et halminutt til Eva. Dermed er stillingen sammenlagt: Bodil 189, Vendula 189 og Gry 183. Deretter følger Hanna med 143.

I gutte og jente klassen leder fortsatt Peter Nordbrøden og Gina Granstedt. Gina stilte ikke til start i dag, men Peter benyttet sjansen til å slå hele damefeltet og også de i åpen klasse. Her var Pål Backstrøm raskest - og i sammendraget  er han nå 6 poeng bak Jostein Tafjord  og 52 før Kjetil Bjørlo - så det kan også her bli spennende fortsettelse.