Portugal samling

Wow! Nydelig terreng, utfordrende løyper og skiftende vær – alt i alt en fantastisk samling! Alle var spente på samlingen, kanskje særlig juniorene som aldri hadde vært på en slik samling før, hverken i Syden-traktene eller med disse o-løperne. 

diskussion

Det gikk over all forventning! Etter en kaotisk biltur i portugisisk trafikk var det et herlig vertskap som vartet opp med nypresset appelsinjuice og ristet mais-snack (popcorn ifølge Anders). Den første treningen i Lamarosa var uvanlig tidlig for noen, men alle sto pakket og klare allerede klokken 8. Heldigvis var det verdt det, for det var en utrolig knall opplevelse. Terrenget var det ingenting å si på og lettløpt til de grader. Et bra førsteinntrykk av det portugiserne hadde å by på, særlig da sola stekte som mest. Været levde opp til forventningene mens vi oppholdt hos i Coruche, og det ble tid til både soling og volleyball i tillegg til trening. Siste dagen løp vi sprint i den lille byen, en morsom opplevelse med skolebarn som heiet oss gjennom løypa.

Etter mange dager og treningsøkter i knallvær, satt vi kursen mot Viseu – en by litt lenger inn i landet. Men først ventet o-intervaller, turnoppvisning på gresset (jentene trakk det lengste strået) og solsteking på asfalten. Etter å ha blitt varme i kjøretrøya gikk turen til Viseu som smurt. Takk til Olav som hadde laget perfekt kjørerute. Steinete terreng og mer detaljerte kart ventet oss her. På torsdag dro vi opp i fjellene, hele 1000 meter over havet. Lillomarka meldte om flotte forhold og store solemuligheter, men alle HSK-ere kan nok være enige om at det ble en rimelig kald og forfriskende trening i steinete fjellterreng. På fredag ble det en siste økt før helgens konkurranser, med fokus på å få god-følelse. Etterpå var 90 % av oss gira på Decathlon, og ble kjøpt mange bidrag til treningsskuffene.

Så var det klart for konkurransene. Mange overrasket: Elena slo Niggli (!!), Sabine og Anders vant hver sin klasse, Nina, Gina, Mari, Bojan og Olav fikk pallplass. Du kan si vi dominerte resultatlistene. Siste kvelden bestemte Cool Chicks+Jonas+Bojan seg for å utforske Viseus gater, og vi dro på café.

Selv om frokosten hadde svært begrenset utvalg og kun internett i lobbyen (som skapte det perfekte møtepunkt), hadde de en kakaomaskin som sikkert aldri har vært brukt mer enn på de 5 dagene vi gjestet hotellet. Lukta av svette og gjørme henger nok fortsatt igjen i korridoren – det var så ille at vaskedamene nektet å vaske. Så godt som alle dager var det valg mellom dag-, natt- og sprintorientering, noe som gjorde at opplegget falt i smak for absolutt alle. Flere benyttet seg også av svømme- og sykkeltilbudet i området, så det ble flere alternative økter på flere av oss. Styrketrening i hotellgangen var heller ingen sak. Tusen takk for en kjempefin samling! 

Många kartor från samlingen finns i klubbens DOMA-kartarkiv

Resultat m.m. från tävlingarna i Viseu

Maris artikel om samlingen

Bojans artikel om samlingen

 bil
Vi kjørte oss fast, men heldigvis vet o-løpere å håndtere gjørme.

 

korridor

Gangen bar preg av at o-løpere bodde der.

 

matlagning

Nina og Gina lager mat på storkjøkkenet utendørs.

 

ny medlem

Nytt Cool Chicks-medlem.

 

kine

 

diskussion