Åpning av utsiktstårnet på Høiås

apningstaleI dag var en merkedag for Høiåsanlegget da det nye utkikkstårnet på Høiås ble åpnet. Den store drivkraften bak tårnet, Einar Haugen, fikk æren av å klippe over snoren slik at de første besøkende kunne klatre opp og beundre utsikten. Blant disse var Haldens ordfører Per Kristian Dahl og representanter for Sparebankstiftelsen DNB Nord, Berg Sparebank, Halden Sparebank 1 og Nexans.

Drømmen om et utsiktstårn på Høiås er gammel. Allerede på 1920 tallet ble det fremmet forslag om dette av styremedlem Ludvig Larssen. Det som virkelig satte i gang prosessen, var den finske ambassadøren Pekka Huhtaniemis besøk på Høiås i forbindelse med Finnebuleiren for norske og finske orienteringsungdommer. Han spurte rett fram: ”Hur er den beste utsikten?" Dette trigget ildsjelen bak tårnet Einar Haugen, som siden den gang har jobbet iherdig for å realisere prosjektet. Etter at tårnprosjektet ble godt mottatt på årsmøtet i Halden SK for 3 år siden, har en arbeidsgruppe jobbet med prosjektet. Takket være store bidrag utenfra, har det nå latt seg realisere.

 Tårnet er høyt nok til at man kan se vidt og bredt. Under åpningen ble både Ferder, Gaustatoppen og Tryvannstårnet observert (med kikkert). Bortimot 100 personer skrev seg inn i besøksboka som ligger i toppen av tårnet.

 Selv om tårnet nå er åpnet, er det faktisk ikke helt ferdig. Klatreveggen som inngår, mangler fortsatt alle klatregrepene. De kommer snart, og det vil derfor senere i høst bli en offisiell åpning av klatreveggen også.

 Nedenunder er det noen bilder frå åpningen.

bidragsyterne

Bidragsyterne ble takket!

Ordføreren holdt tale

Ordføreren holdt tale.

Publikum

Pulikum.

 Snoren klippes av Einar Hugen

 Snoren klippes av Einar Haugen.

 Leder og tårnildsjel beundrer utsikten

 Leder og tårnildsjel beundrer utsikten.

Og så var det kake til alle

Og så var det kake til alle.