Med blyant og notisbok i løipa

bildeski 0001Unge talenter i skiløypa. Foto: Halden Arbeiderblad, 1990-tallet.

Hvilken forskjell er der ikke på skiløpere, drakten, gangen og den måten de tar konkurransen på. Enkelte ser stivt – bent frem med energien likesom lusende ut av hvert trekk. Ved første øiekast er man fristet til å tro – her har vi vidunderet, men,  - ved nærmere eftersyn svinder kanskje det hele inn til en sid buksebak. Andre føler sig litt genert,  - “Forbasket åsså som disse folka glaner”, i dette tilfelle er mannen en nybegynner.  

Se på den sorten som ler til alle og smiler over hele skapningen,  - de som slenger en vittig bemerkning om smøringa eller føret ut til publikum. Slikt skal tjene som unnskylding selvfølgelig, dog heldigvis er de bare “rasere” i egne øine. Selve sportsmannen er lett å skjelne, - lett, ledig, naturlig og befriende ren for all affeksjon.

(Smaalenenes Amtstidende 27.januar 1931) 

bildeulrikke94 0001Skirenn på Høiås, 1994. Foto: Halden Arbeiderblad

Ski Christine PuckSmøring av ski. Halden skiklubbs arkiv, Høiås. 

Kjenner du deg igjen i beskrivelsen av skiløperne? Del gjerne din historie i kommentarfeltet under og bilder på vår facebook side

Følg med neste uke: Hoppbakke

Redigert av Anna Ulrikke Andersen.

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 spenst