Sommerferie for HSK-ere?

IMGP7868

Sommerferien for en HSK-ere oppleves kanskje ikke som en vanlig sommerferie av andre. Mens noen oppsøker varmere strøk eller slapper av med grilling på verandaen betyr sommerferien for o-løpere ofte starten på eventyret. Når startskuddet for sommerferien går flokker seg HSK-ere i grupper og sprer seg i ulike retninger for å løpe orientering. O-gruppa-lederen kan konstatere at mer enn 10 ulike løp i Norge, Sverige og utlandet ble besøkt av HSK-ere i Juli. Her møtes løpere i alle alder for å få seg en fin treningstur i skogen.

I Norge løp mange HSK-ere sommerløpene i Nord-Østerdalen, Midtnattsolgaloppen i Tromsø og Sørlandsgaloppen i Larvik i tillegg til noen mindre løp spredt over landet.

I Sverige startet sommersesongen for mange HSK-ere med Gränsejakten i Strömstad før noen HSK-ere tok turen til Gotlands-3-dagers eller Morokuliens 2-dagers.

I Finland ble HSK-ere observert både under Junior-VM (Alex Carcas nr.24 på sprinten og nr.30 på mellomdistanse) og publikumsløpene Fin5. Eirik Kampstrup Hovind dro helt til Tyrol 5-days og sikret seg en flott 2.plass sammenlagt i H21E.

I sommerferien kunne vi også følge med på flotte prestasjoner av HSK-ere som løp VM i Estland, der Olavs prestasjon på VM-langdistanse og Magnes superavslutning på VM-stafetten sikret gull for Norge. Magne var også nær pallen på langdistansen med sin 4.plass. Også Jan Sedivy løp et godt langdistanseløp med sin 12 plass. Det ble bronsemedalje for Sveits og Sabine Hauswirth og Elena Roos på sprintstafetten. Begge to var også med på Sveits sitt lag som ble nr.4 i damestafetten. Elena løp inn til en meget god 5. plass på langdistansen hvor Sabine ble nr.8 og Ida Marie Næss Bjørgul nr.9. Sterk HSK innsats på denne distansen. På sprintdistansen ble Elena nr.6 og Ida Marie nr.9. Øvrige HSK løpere som gjorde gode prestasjoner var Hollie Orr, Jo Shepherd, Lizzie Ingham og Iliana Ilieva.

Under WorldGames in Poland ble Elena Roos nr.2, Sabine Hauswirth nr.5 og Ida Marie Næss Bjørgul nr. 10 på sprinten. På mellomdistansen ble Sabine nr.3 og Ida nr.5. I sprintstafetten fikk Elena og Sabine hver sin sølvmedalje med det sveitsiske laget.

Vi gratulerer til mange fine resultater og ønsker alle en fortsatt fin sommer!