Dobbeltseier x2 i NM-stafetten

Historiske OlavDagens NM-stafett ble en stor triumf for Halden SKs løpere. Med seier i både herre- og dameklassen samt sølv i herreklassen, ble det med andre ord to dobbeltseire i dag. Dagens stafett ble like spennende og dramatisk som man kunne drømme om og utfallet ble veldig bra for Halden SK sin del. Og Olav Lundanes ble historisk!

 

På damenes vinnerlag løp Vendula Klechova, Ida Marie Næss Bjørgul og Anne Margrethe Hausken. Anne Margrethe gikk ut over 4 minutter bak ledende Bækkelaget, men etter en grov postbom fra Heidi Østlid Bagstevold var HSK med i kampen igjen. Anne Margrethe satte inn støtet på slutten og vant en klar spurtseier og sikret våre damer en ny stafettseier. 2. laget med Iliana Shandurkova, Heidi Stokseth og Ane Sofie Næss Bjørgul tok en fin 18. plass. Vårt 3-.lag med Julie Hilland Andersen, Fredrikke Nohr Moth og Malena Ashein Birkeland ble nr 49.

Blant gutta var målsettingen høy på forhånd med gull og medalje til våre beste 2 lag. Dette slo til etter bra løping fra alle mann. På lag 1 løp Mattias Karlsson 1.ste etappe og det var litt smårustent i starten. Etterhvert fikk Mattias opp flyten og vekslet under ett minutt etter teten hvor bl.a. Emil Wingstedt (lag 2) og Jon Pedersen (lag4) var med helt framme. Anders Nordberg tok seg av 2 etappen for førstelaget og måtte bl.a. ta lengste gafflingsvariant ute i skrålia opp til en stein. På 2.laget løp Erik Axelsson i tet sammen med Holger Hott (KOK) og de vekslet også først. Her gikk Mats Haldin ut sammen med Vegard Danielsen fra KOK. De styrte lenge før Olav Lundanes gled forbi halvveis i løypa. Olav lot senere ingen komme opp og forbi, og han sikret seieren med 50 sekunder ned til vårt eget 2.lag. Her var det dramatisk om sølvet og juniorløper Danielsen fra KOK gikk på en liten bom på slutten.

3.laget med Magne Dæhlie, Øyvind Helgerud og Bjørn Eriksen tok en fin 13.plass, mens 4.laget med Jon Pedersen, Lacho Iliev og Kristian Dalby ble nr 19. Foran 4.laget til KOK og rett bak Fredrikstad.

5.laget med Sindre Saksæther, Mats Nordbrøden og Petter Bjørgul kom inn på 51.plass.

Alt i alt en meget stor helg for HSK med 4 gull og 2 sølv i senorklassene. Hvorav Anne Margrethe Hausken og Olav Lundanes tok 2 seire hver. Olav er blitt historisk med 5 NM-gull i en og samme sesong som seniorløper. Når vi også vet at han vant VM gull på langdistanse, sølv på VM-stafetten og løp HSK inn til seier i Jukola tidligere i sommer, så har sesongen vært helt strålende for Olav.Vi retter også store gratulasjoner til trener Kenneth Buch som har skapt en utrolig god stemning i laget sammen med løperne og andre lagledere forøvrig.

Det er også veldig gledelig at Anne Margrethe er tilbake i godt slag, både løpsmessig og o-teknisk. Dette er en viktig og god følelse å ta med seg inn i avslutningen på sesongen og fram mot vinterens grunntreningsperiode.

Nå var det generelt svært mye å glede seg over med Halden øyne og ikke minst vil vi ønske Bjørn Eriksen lykke til med sine bryllupsforberedelser denne uken. Bjørn som har blitt militær verdensmester for lag tidligere høst, blir smidd i hymens lenker til lørdag først kommende.

Anders Nordberg som gikk på en liten "smell" i forrige uke på lang NM, var tilbake for fullt og truet Olav på mellom på lørdag og var kun 15 sekunder bak på sølvplass. Når vi også ser at bl.a. Emil W og Jon P ligger helt i front på dagens 1.etappe, blir vi imponert over bredden i stallen.

Resultater finner du her