Dobbelt gull til Norge og Halden!

gullguttaDagens dobbeltseier er HSKs største sportslige prestasjon noensinne. Olav Lundanes tok i dag gull og med Anders Nordberg rett bak på sølvplass, ble det en fantastisk HSK dag i Granåsen. Med svært mange HSKere som publikummere og stor stemning, var det ikke fritt for at det falt en tåre fra opptil flere i dag.

Olav og Anders var i teten og føringen helt fra starten av dagens langdistanse og etter hvert ble det ingen tvil om at det ble Halden gull. Det ble bare spørsmål om hvem som trakk det lengste strået til slutt.

Begge løperne var meget fornøyd med sine løp i dag og Anders hadde vel bare en liten bom. Løypa var krevende og det var en del veivalgsproblematikk underveis.

For Halden SK som hadde med hele 5 herreløpere på dagens langdistanse var spenningen stor om noen av våre klarte å innfri forventningene. Emil WIngstedt hadde ikke dagen og det gikk tungt i dag. Kiril Nikolov gjorde en grov feil på sommerfuglen og tok noen poster i feil rekkefølge. Mats Haldin løp et jevnt godt løp og kom blant de 10 beste i dag med en fin 8. plass.

I dameklassen vant som vanlig(!) Simone Niggli etter en meget sterk avslutning. Norge ved Marianne Andersen tok sølv, mens Emma Claesson tok bronse etter en sterk avslutning. Anne Margrethe hadde ikke dagen og ble nummer 8. Celine Dodin tok en sterk 7 plass mens Vendula Klechova ble nr 14. Iliana Shandurkova som kvsalifiserte seg for finalen med et nødskriv tok en fin 29 plass og var strålende fornøyd.

Alt i alt en meget flott Halden dag og meget god stemning på arenaen. Arrangementet fungerte meget bra med 3 storskjermer og det ble aldri kjedelig på samlingsplass.

Med dagens gull til Olav betyr det også at undertegnede må sykle til Halden på søndag og da satser vi på medvind, sol og god dagsform.

Og på veggen på Høiås blir det et nytt bilde på "Hall of fame". Og det er plass til flere....

 

jubelkveld