Mange EM løpere for Halden

kine hs i HSKDet norske laget ble offentliggjort i dag og gledelig fikk vi med hele 5 norske løpere i troppen som skal forsvare de norske fargene i Portugal om drøye 2 uker. I tillegg har vi flere løpere fra andre nasjoner. På bildet Kine Hallan Steiwer som debuterer i representasjonsdrakten til Norge som HSK løper.

På herresiden er det Olav Lundanes og Magne Dæhli som skal forsvare de klubbens farger med flagget på brystet og begge løper alt unntatt sprint. Begge må plasseres i outsider rollen og kanskje med litt høyere forventning på Olav ut fra resultater i Danish Spring. Vi hadde en prat med Olav i går kveld og han så dette som et come-back på den internasjonale arenaen. Han var spent og gledet seg veldig frem mot mesterskapet. Vi skal ikke forvente at Olav gjør det like skarpt som for 2 år siden i Falun med 2 suverene gull, men en pall plass kan kanskje være realistisk i nå-läget. En liten ubetydelig forkjølelse har det vært, men med et par ukers trening nå vil Olav være klar. Vi tror Olav plasserer seg top 6 på begge distanser dersom formen går den riktige veien og minst en pall-plass.

Magne Dæhli løp litt ujevnt på langdistansen i Danmark i helga, men viser tidvis meget høy fart på enkelte strekk. At kapasiteten er meget høy er vi klar over, og får han justert o-teknikken i det Portugisiske landsskapet kan det fort bli en top 6 plass igjen på Magne. Ut fra form og resultater tipper vi top 12 på mellom og top 8 på lang på en bra dag.

Ida-NM2011 OPNI dameklassen fikk vi med både Mari Fasting, Kine Hallan Steiwer og Ida Marie Næss Bjørgul. Har ikke lyst å tippe noe som helst men vi kan håpe på top 10 resultater med full klaff. Og jeg har litt tro på at Ida Marie revansjerer seg litt fra litt rusten løping i kvalikken og kanskje overrasker oss om 2 uker. Det må også nevnes at Kamilla Olaussen, med tykke Halden-aner, også kvalet inn på det norske laget og får sin mesterskapsdebut i seniorsammenheng. På bildet til høyre, Ida Marie i godt driv.

En løper som har vist den beste formen nå på tampen, er vår trener Eva Jurenikova og hun var selv overrasket over hvor bra det gikk. Hun mente den gode klubbsparringen har gitt resultater og vi får håpe at formen konserveres og kan gi et godt resultat på EM. Det var også gledelig at Elene Roos kvalifiserte seg inn i det Sveitsiske laget og løper her både sprint og mellom. Sabine Rothaug er også klar på det tyske laget og har gjort fremskritt i vinter.

Undertegnede har ikke flere bekreftelser p.t. men forventer at Søren Bobach samt noen franskmenn kvaler inn på laget, respektive Danmark og Frankrike.

Oppdatert: Søren Bobach løper alt unntatt langdistansen, og har fått 1.etappen på Danmarks 1.lag.

Oppdatert 2: Lea, Celine og Vincent løper på det franske laget. Nicole Scalet er tatt ut på det Italienske.

Hjemmesider EM her

Wikipedia EM her

 

Norway herrer:
Sprint Mellom Lang Stafett
Magne Dæhli, Halden SK    x x x
Eskil Kinneberg, IFK Göteborg x   x x
Olav Lundanes, Halden SK    x x x
Torgeir Nørbech, IL Tyrving x x   x
Nicholas Oskarsson, Lillomark  x   x  
Jon Aukrust Osmoen, NTNUI    x x  
Gaute Hallan Steiwer, Lillomarka x x   x
Øystein Kvaal Østerbø,  Lidingö x x   x
Thomas Natvig Årstad, NTNUI     x x  
Norway Damer:        
Heidi Bagstvold, Fredrikstad SK   x     x
Ida Marie Næss Bjørgul, Halden  x x   x
Mari Fasting, Halden SK    x x x
Ingjerd Myhre, Järla IF OK   x x x
Kamilla Olaussen, Fredrikstad SK    x x  
Kine Hallan Steiwer, Halden SK x x   x
Tone Wigemyr, Bækkelagets SK  x x   x
         
Tsjekkia:        
Eva Jurenikova        
         
Tyskland:        
Sabine Rothaug  x    x
         
Sveits:        
Elena Roos x x    
         
Frankrike:        
Lea Vercelotti  x    x  x
Vincent Coupat x x   x
Celine Dodin (øvelser?) x   x x
         
Danmark:        
Søren Bobach  x  x    x
         
Italia:        
Nicole Scalet