Castela de Palmela, hvem skal dit?

Castelo de PalmelaÅrets Europamesterskap i orientering går i Portugal, nærmere bestemt i byen Palmela, en idyllisk by ikke langt fra Lisboa. Og bildene vi ser i promoteringen av mesterskapet ser innbydende ut. 

Mesterskapet åpner 9 april og avslutter med stafett den 16. april. Med andre ord rett rundt hjørnet og vi ser litt med spenning på hvilke HSK løpere som både kan kvalifisere seg og ikke minst ha medaljemuligheter.

Vi har litt lyst til å komme med nærmere vurderinger når de forskjellige lag er tatt ut, men vi kan jo spekulere litt blant våre løpere om hvilke muligheter man har. For Norge regner jeg med at sykdoms- og skadefrie er Olav Lundanes og Magne Dæhli sterke kort når lagene skal tas ut. På damesiden Mari Fasting likeså med normal form. Her ser vi også at både Ida Marie Næss Bjørgul og Kine Hallan Steiwer i høyeste er med å kjemper om en plass på norges lag. Blir ikke overrasket om begge kvaler inn, da de har vist gode prestasjoner nå tidlig på våren. Regner med at den nye landslagssjefen, Kenneth Buch gleder seg like mye som oss og det er alltid spennende med en ny dirigent på plass. Ellers ser jeg det nesten som sikkert at Søren Bobach er med i det danske laget, også han med sterk løping nå i vinter.

Jeg ser at det svenske laget er tatt ut og de stiller som vanlig en meget sterk tropp, trolig kanskje den sterkeste med stor bredde blant de helt beste.

Blant våre franske løpere, Coupat, Vercelotti og Dodin, forventer jeg også at en eller flere kvaler inn på det franske laget. Med arena og terreng i Portugal, vil jeg tro at fokuset er stort for å komme med på laget og ikke minst profilere seg mot et VM i Italia senere i sommer. Elena Roos har en mulighet på det sveitsiske laget  og kanskje en sprint er mest sannsynlig. I EM blir det uansett en mesterskaps debutant i Halden drakt: Sabine Rothaug. Hun er siste års junior og skal løpe sprint, middeldistanse og stafett for Tyskland.

Til sist vil jeg nevne vår egen trener, Eva Jurenikova som kan ta en viktig rolle i det Tsjekkiske laget med sin erfaring fra mange mesterskap.

Mer informasjon om mesterskapet finner du her og er litt imponert av hvor godt man profilerer regionen og ikke minst mulighetene til opplevelser. Personlig tror jeg Portugal har potensiale til et spennende reisemål og være et godt feriealternativ for mange. Selv har jeg aldri vært der, men det håper jeg å gjøre noe med etterhvert.

Uansett blir det nok en flott opplevelse for våre løpere som kvaler inn på sine respektive lag. Håper man har tid til å nyte alle inntrykkene.

Bulletin nr 3 finner du her med mye fin informasjon. Lykke til.