JEC Tyskland

Våra juniorlöpare som deltog i JEC förra veckan har blivit ombedda att skriva lite om tävlingarna. 

 

De norske løperne dro sørover til Tyskland for å løpe JEC. Vi startet med å ta fly fra Gardemoen torsdag 8.oktober.

I Tyskland skulle hele 5 Halden-løpere få lov til å løpe i landslagsdrakt. Markus, Håkon, Peter, Olav og Gina var alle veldig spente, og vi gledet oss til å få oppleve nye opplevelser og minner.

Markus JEC stafett

Vi bodde på et hyggelig herberge i Torfhaus. Her tilbrakte vi fritiden på å slappe av i mellom løpene. Vi spiste god mat, spilte bordtennis, biljard og var sosiale sammen. På herberget bodde både de tyske, svenske, russiske, danske og de norske løperne. Så her var det også muligheter for å bli kjent med noen helt nye.

På søndag etter stafetten dro vi ut på en rolig løpetur opp på Brocken (1142m), den høyeste toppen i det nordligste Tyskland.

//Gina

 

Årets JEC sprint foregikk i Bad Harzburg, en liten by med ca 20 000 innbyggere. Området egnet seg godt for sprintorientering, med både parkområder, delvis krevende gatenett og flere overganger over/under en stor bilvei.

Selv om sprinten tradisjonelt ikke har vært Norges beste disiplin, så vi fram til å få komme i gang med mesterskapet, og kjempe med de beste i Europa! Eva hadde også laget et løypeforslag som viste seg å være skremmende likt den løypen vi tilslutt ble servert, så det er ingen tvil om at haldenserne var godt forberedt på det som ventet.

Resultatmessig ble det en 7.plass til meg (Håkon), en 26.plass til Markus, 38.plass til Gina og en 40.plass på Peter. For meg var dette resultatet en opptur i forhold til tidligere sprinter, mens de andre var mindre fornøyde med sine løp.

Med forholdsvis lite sprinttrening i forhold til mange av konkurrentene, er det vanskelig å få til et skikkelig toppløp når det gjelder som mest, men vi var likevel enige om at det var interessant og nyttig å få teste seg mot de aller beste på distansen. I forhold til de beste sprinterne, med de sveitsiske løperne i spissen, har vi en del å gå på både teknisk og fysisk, men med flere sprintøkter og gode intervaller i vinter, har vi stor tro på å tette luken til neste år!

Arrangementet var prikkfritt, og det var inspirerende og morsomt å få være med på et slikt mesterskap.

Bilder fra JEC kan ses her: https://www.flickr.com/photos/wmoc2012/albums/72157659382242940/with/22111689376/

//Håkon

 

 

lang ble Markus nr.5. i H20, Håkon nr. 10. og Olav nr. 39 i H18, og Gina nr. 25 i D18. Peter ble syk og måtte bryte. I alle disse klassene tok Sveisere suverene seiere. I D20 derimot vant Sara Hagström :). Resultater: http://www.jec2015.de/content/4-results/jec-long-intermediates.pdf

Typisk for løypene var veivalgstrekk: se kart og analyse på worldofo: http://news.worldofo.com/2015/10/11/junior-european-cup-maps-and-results/

Markus hadde bestetid på flere lanstrekk, blant annet det vi ser i analysen, men tapte tid på postene i den svært detaljerte skrålia. Den var til og med lag ved i 1:7500. 
JEC H20 post11-14

Håkon, Olav og Gina tapte tid på langstrekket. Olav sier at han tapte tid på lagstrekket pga. at han prøvde g løpe rett på og tok for mange høydemeter.

Dette terrenget er relevant for JWOC 2016 i Sveits, se f.eks. http://jwoc2016.blob.core.windows.net/jwoc2016/1002/jwoc-2016-embargoed-area-ftan.pdf

Vi har derfor noe og jobbe med i vinter, vi må løpe fortere og ta bedre veivalg.

 //Olav 

 

Stafetten foregikk i et område som het Romketal, i fjellene syd for Bad Harzburg, og alle var klare og motiverte for å avslutte mesterskapet på best mulig måte. Stafetten besto av to stafetter, en for damer og en for herrer, med tre etapper på rundt 5 km for herrer og 4km for damer.

Løypene gikk i de avsluttende områdene fra langdistansen rundt arena, i både store åpne løvskoger, men også i krevende skrålier og partier med dårlig sikt.

Kartlink fra 3. etappe på herrenes stafett: http://www.tiborv.net/maps/show_map.php?user=ahe&map=1460

I herrenes stafett ble Norge 1 med Markus Holter, som løp en god siste etappe, nummer 4.
Norge 2 med Håkon Raadal Bjørlo nummer 15, Håkon løp en super første etappe og vekslet som nummer 4. Jeg løp for Norge 4 og er ganske fornøyd med egen innsats, jeg holdt plassen og vi ble nummer 21. I tillegg løp Olav Milian Gran for Tyskland 3, Olav løp en god 2. etappe og laget ble nummer 22. 

I damenes stafett vant Norge 3, uheldigvis uten noen Halden-løpere på laget, men Gina Granstedt løp en god 3. etappe for Norge 4 som ble nummer 16.

//Peter

 

Bjaxels bilder (dropbox)

JECs websida med resultat och kartor